Reklamı Kapat

25 Yıllık Kocaelili Kasap Kurban Eti İle İlgili Merak Edilenleri Anlattı!

Tüm Türkiye Kurban Bayramı için kurban alarak hazırlıkları yaptı. Kocaeli’nde de hazırlıklar son sürat devam ediyor. Peki kurban hazırlıkları devam ederken alınması gereken önlemleri biliyor musunuz? Kurban eti nasıl saklanmalıdır? Kurban eti hemen yenilmeli midir? Kurban eti nasıl tüketilmelidir? Kurbanın en güzel yeri neresidir? Kurban hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Büyütmek için resme tıklayın

HABER; Serkan ÜLDEŞ

Tüm Türkiye Kurban Bayramı için kurban alarak hazırlıkları yaptı. Kocaeli’nde de hazırlıklar son sürat devam ediyor. Peki kurban hazırlıkları devam ederken alınması gereken önlemleri  biliyor musunuz? Kurban eti nasıl saklanmalıdır? Kurban eti hemen yenilmeli midir? Kurban eti nasıl tüketilmelidir? Kurbanın en güzel yeri neresidir? Kurban için merak edilen soruları 25 yıldır kasaplık yapan Turan Demir, Bugün Kocaeli Gazetesi’nin sorularını cevapladı. Demir Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konulara açıklık getirdi.

Kurban eti kesildikten sonra hemen yenilmeli midir?

“ET BİR GÜN DİNLENMELİDİR”

Turan Demir, “Kurban eti hemen yenilmemelidir, bir gün dinlenmelidir. Et dinlenmezse yenmez, et kanını çekecek ki yensin. Bizler de birinci gün dükkânımızı kapatıyoruz, herhangi bir işlem yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

 Kurban eti nasıl saklanmalıdır?

“TORBALARDA BEKLETİLMEMELİDİR”

Demir, “ Kurban eti serin bir yerde en az bir gün dinlenmelidir, kesinlikle torbalarda et beklenmemelidir. Sıcak sıcak alıp eti bekletiyorlar o yüzden biz baktığımız zaman et gerçekten kötü oluyor” dedi.

 Kurban bayramında acemi kasaplara öneriniz var mı?

“BU İŞİ PROFESYONELLERE BIRAKSINLAR”

“İşi profesyonel ellere bıraksınlar, düzgün hijyenik alanlarda kesim olmalıdır. Her yerde kesim olmaz. Bir sakatlık çıkmaması için en güzeli bu işi bir bilene versinler”

 Kurbanın en güzel yenilecek yeri neresidir?

“ETİN HER YERİ GÜZELDİR”

Etin her yeri güzeldir ama kullanım şekline göre değişir. Kaburga tarafından çok güzel kıyma olur, kol kısmı ve gerdan tarafından çok güzel kuşbaşı olur. Bonfile ve antrkot tarafından ızgara olur. Etin her yeri işlenir,  o yüzden eti iyi kullanmak gerekir” ifadelerini kullandı. 

 

10 Ağustos 2019 - Gündem

Muhabir Bugün Kocaeli


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bugün Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bugün Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Anket Yarın seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?