AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda yaşanan ve 1 öğretmenle 3 öğrencinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yılmaz, yaşanan olayın toplumda derin bir üzüntü yarattığını belirterek, art arda gelen şiddet olaylarına karşı daha kararlı adımlar atılması gerektiğini söyledi.
Açıklamasında özellikle okul güvenliği konusuna dikkat çeken Yılmaz, öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini güvende hissedeceği bir eğitim ortamının sağlanmasının artık ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Okullarda güvenlik görevlisi bulundurulması ve girişlerde daha sıkı önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.
Yılmaz, toplumsal şiddetin yalnızca güvenlik önlemleriyle sınırlı ele alınmaması gerektiğini de vurguladı. Dijital platformlarda ve televizyon yayınlarında yer alan, şiddeti olağanlaştıran bazı içeriklerin gençler üzerindeki etkisine dikkat çekerek bu konuda daha hassas bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini belirtti.
İDAM CEZASINI GÜNDEME GETİRDİ
Açıklamasının en çok öne çıkan bölümü ise ceza sistemine ilişkin değerlendirmesi oldu. Mehmet Akif Yılmaz, kasten adam öldürme suçlarında idam cezasının yeniden tartışmaya açılmasının caydırıcılık açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
BAŞSAĞLIĞI VE ŞİFA MESAJI
Yılmaz, saldırıda yaralananlara acil şifa dilerken, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet, ailelerine ve eğitim camiasına da başsağlığı dileklerini iletti.




