3 Farklı Programla Nitelikli İş Gücü Hedefleniyor
Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu istihdam; İşbaşı Eğitim Programı (İEP), Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) ve Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında yürütülecek.

Bu programlarla hem iş arayanlar mesleki beceri kazanacak hem de firmalar ihtiyaç duydukları kalifiye personellere kavuşacak.

Stadyum Tramvayı İlk Seferini Gerçekleştiriyor!
Stadyum Tramvayı İlk Seferini Gerçekleştiriyor!
İçeriği Görüntüle

Vali Doğan: “Artı 1200 Kişilik İstihdam İlimize Hayırlı Olsun”
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) düzenlenen imza töreninde konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “İŞKUR'un sunduğu yeni desteklerle hem gençlerimizin hem kadınlarımızın mesleki hayata daha güçlü katılmalarını sağlayacağız. Artı 1200 kişilik istihdam ilimize hayırlı olsun” dedi.

SATSO Başkanı: “Kadınların İş Hayatındaki Rolü Artıyor”
SATSO Başkanı Akgün Altuğ ise yaptığı açıklamada, imalat sektöründe iş gücüne duyulan ihtiyacın giderek arttığını ve bu kapsamda kadın istihdamının önem kazandığını belirtti. “Kadınların ekonomik hayata aktif katılımı, bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliği için kritik öneme sahip” dedi.

İŞKUR Müdürü Kaya: “Kadınlar Üretime Daha Fazla Katılacak”
İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya da açıklamasında, “İmalat sektöründeki büyümeyi aktif iş gücü programlarımızla destekliyoruz. Kadınların üretim süreçlerine daha fazla dahil olmaları için yeni projeler geliştirdik” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA