Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ilk dokuz ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 15 bin 288 ton iç fındık ihraç edildi. Fındık, ülke tarım ihracatında önemli bir kalem olarak ekonomik katkısını sürdürmeye devam ediyor.

Aylık İhracat Dağılımı

Verilere göre ocak ayında 2 bin 416 ton, şubat ayında 3 bin 6 ton, martta 2 bin 952 ton, nisan ayında 2 bin 697 ton, mayısta bin 780 ton, haziranda 610 ton, temmuzda 887 ton, ağustosta 462 ton ve eylülde 478 ton iç fındık ihraç edildi. Toplam ihracat miktarı dokuz aylık dönemde 15 bin 288 tona ulaştı.

Akaryakıt Fiyatlarında ki Son Durum Ne? İşte 11 Ekim 2025 Güncel Akaryakıt Fiyatları
Akaryakıt Fiyatlarında ki Son Durum Ne? İşte 11 Ekim 2025 Güncel Akaryakıt Fiyatları
İçeriği Görüntüle

Rekolte Daralması İhracatı Sınırlıyor

Bu yıl sıcaklık dalgaları ve don olaylarının etkisiyle üretimde daralma yaşanırken, üreticiler rekolte sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. Hasattaki düşüş ihracat hacmini doğrudan sınırlasa da kalite ve lojistik altyapısı ihracattaki istikrarı korumaya yardımcı oluyor.

Geçen Yılki Seviye

Aynı ilde 2024 yılında toplam 20 bin 240 ton iç fındık ihracatı kaydedilmişti; sektör temsilcileri kalan yıllık dönemde ihracatın dengelenmesi için üretim ve destek önlemlerinin önemine vurgu yapıyor.

Kaynak: İHA