Türk futbolunda mali disiplin sorunları bir kulübü daha ağır şekilde vurdu. FIFA’nın aldığı son kararla birlikte Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası uygulanırken, takımın ligdeki toplam puanı -57’ye geriledi. Bu gelişme, kulübün içinde bulunduğu ekonomik ve idari krizin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
FIFA’DAN ÜST ÜSTE YAPTIRIMLAR
Son dönemde finansal yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanan Adana temsilcisi, FIFA nezdinde açılan dosyalar nedeniyle sık sık yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Daha önce de puan silme cezaları alan kulüp, son 6 puanlık kesintiyle birlikte tarihi bir eksi puana sürüklendi.
LİGDE KALMA UMUDU NEREDEYSE YOK
Puanının -57’ye düşmesiyle birlikte Adana Demirspor’un ligde kalma ihtimali matematiksel olarak neredeyse ortadan kalktı. Sezonun geri kalanında alınacak sonuçlar ne olursa olsun, bu ağır tabloyu tersine çevirmek oldukça zor görünüyor.
EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR
Kulübün yaşadığı mali sıkıntılar sadece saha sonuçlarını değil, aynı zamanda geleceğe dair planlamaları da olumsuz etkiliyor. FIFA’dan gelen cezaların devam etmesi halinde, Adana Demirspor için daha ağır yaptırımların da gündeme gelmesi bekleniyor.



