Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası kapsamında minik öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Kent genelindeki 48 kurumdan gelen bin 252 anaokulu ve ilkokul öğrencisi, itfaiye teşkilatını ziyaret ederek hem mesleği yakından tanıdı hem de eğlenceli etkinliklerle keyifli anlar geçirdi.
Öğrenciler İtfaiyecilik Mesleğini Yerinde Öğrendi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, “İtfaiye Haftası” dolayısıyla kent genelindeki minik öğrencileri misafir etti. Anaokulu ve ilkokul düzeyindeki öğrenciler, itfaiye teşkilatının görevlerini yakından tanıma fırsatı buldu. İtfaiye personeli, çocuklara görev alanlarını tanıtarak araçları gezdirdi ve meslekle ilgili sorularını yanıtladı.
19 Müfreze, 48 Kurum, Bin 252 Öğrenci
Etkinlikler kapsamında Kocaeli genelinde faaliyet gösteren 19 müfreze ziyaret edildi. 48 farklı eğitim kurumundan katılan bin 252 öğrenci, hem yangınla mücadele araçlarını yakından inceledi hem de hortumla su sıkma deneyimi yaşadı. Öğrencilere ayrıca 112 Acil Çağrı Servisi’nin işleyişi hakkında bilgiler verildi.
Eğlenceli ve Öğretici Bir Gün
Etkinlik boyunca çocuklar, hem yeni bilgiler edindi hem de eğlenceli aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi. Program sonunda öğrencilere itfaiye personeli tarafından hatıra hediyeleri verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çocuklara erken yaşta farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.