Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum yardımı kapsamında 163 bin 295 haneye toplu ödeme yapılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, ödemelerin bundan sonraki süreçte her ay başvurular alındıktan sonra, takip eden ay içerisinde annelerin hesaplarına yatırılmaya devam edeceğini belirtti.
Ailelere Sosyoekonomik Destekler Sürüyor
Bir dizi programa katılmak üzere Samsun’da bulunan Bakan Göktaş, Valilik ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Göktaş, bu kapsamda çok yönlü çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
“Aileleri tehdit eden risk faktörlerine yönelik çalışmalarımız var. Ailenin önemine dair farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Tüm risklere karşı aileyi desteklemek temel amacımız. Aile Yılı faaliyetlerimizi çok taraflı paydaşlarla sürdürüyoruz,” dedi.
Her Ay Düzenli Ödeme Yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Ocak'ta verdiği iki müjdeye değinen Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun 81 ile yaygınlaştırıldığını ve doğum destek sisteminin güncellendiğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta düzenlenen Uluslararası Aile Forumu’nda doğum yardımı ödemelerinin 28 Mayıs’ta toplu olarak hesaplara yatırılacağı bilgisini paylaşan Erdoğan’ın açıklamasını hatırlatan Bakan Göktaş, “Bugün itibarıyla 163 bin 295 haneye toplu ödeme yapılmaya başlandı. Bundan sonraki süreçte her ay başvuruları aldıktan sonra takip eden ay ödemeleri annelerin hesabına yatırmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun,” diye konuştu.
Doğum Yardımı Başvuruları e-Devlet Üzerinden
1 Ocak 2025 itibarıyla doğan çocuklar için geçerli olacak doğum yardımı kapsamında; ilk çocuk için 5 bin TL tek seferlik ödeme, ikinci çocuk için aylık 1500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin TL destek sağlanıyor.
Destek ödemeleri, herhangi bir kriter aranmaksızın çocuklar 5 yaşına gelene kadar kesintisiz devam edecek. Doğum yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.