İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

İHALE VE RUHSAT SÜREÇLERİNDE RÜŞVET İDDİASI

Soruşturma, belediye bünyesinde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı yönündeki ihbarlar üzerine başlatıldı. Dosyada, “rüşvet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma” ile “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları yer aldı.

Yapılan teknik ve mali incelemelerde, MASAK raporları ve HTS kayıtları üzerinden elde edilen bulgular doğrultusunda, yapı ruhsatı ve iskan işlemlerinin rüşvet karşılığında gerçekleştirildiği tespit edildi.

A A 20260421 41165751 41165745 A T A S E H I R B E L E D I Y E S I N E Y O N E L I K O P E R A S Y O N D A G O Z A L T I N A A L I N A N 20 S U P H E L I A D L I Y E D E

MİLYON DOLARLIK RÜŞVET İDDİASI

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Ataşehir sınırları içerisinde faaliyet gösteren firmalardan ruhsat ve iskan işlemleri karşılığında milyon dolarları bulan rüşvetler alındı. Rüşvet miktarlarının projelerin büyüklüğüne göre belirlendiği, elde edilen paraların ise belediye içerisindeki yetki ve konuma göre paylaştırıldığı öne sürüldü.

A A 20260421 41165751 41165744 A T A S E H I R B E L E D I Y E S I N E Y O N E L I K O P E R A S Y O N D A G O Z A L T I N A A L I N A N 20 S U P H E L I A D L I Y E D E

45 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında suç örgütünün yapısı detaylı şekilde ortaya konuldu. Delillerin toplanması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul genelinde 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

A A 20260421 41165751 41165737 A T A S E H I R B E L E D I Y E S I N E Y O N E L I K O P E R A S Y O N D A G O Z A L T I N A A L I N A N 20 S U P H E L I A D L I Y E D E

İŞTE GÖZALTINA ALINAN TÜM İSİMLER

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen isimler şöyle:

BAŞİSKELE'DE YUNUS POLİSLERİNDEN KAÇAMADI: 6 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ YAKALANDI
BAŞİSKELE'DE YUNUS POLİSLERİNDEN KAÇAMADI: 6 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ YAKALANDI
İçeriği Görüntüle
  • Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel
  • Başkan Yardımcısı Oğuz Kaya
  • Başkan Yardımcısı Orhan Aydoğdu
  • Başkan Yardımcısı Birkan Birol Yıldız
  • Mali İşler Müdürü Mürteza Kutluk
  • Özel Kalem Müdürü Alpay Arslan
  • Yapı Kontrol Müdürü Aysun Gökçen
  • Ruhsat ve Denetim Müdürü Basri Onur Dedetaş
  • Plan Proje Müdürü Nimet Karademir
  • İmar Ruhsat Müdürü Gülbin Ergünay
  • Yapı İmar Müdürü Ezgi Nur Yılmaz
  • Mimar Aslı Sevinç Afat
  • Zabıta komiser yardımcısı Mehmet Yılmaz
  • Şoför Çağlar Kaya
  • Şoför Doğancan Topal
  • Yapı şirketi temsilcisi Mesut Bayram
  • Mimarlık firması temsilcisi Fatih Velioğlu
  • Belediye çalışanı Haydar Battal
  • Yapı şirketi temsilcisi Murat Gerger
  • Cengiz Gündoğan

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği ve yeni gözaltıların olabileceği değerlendirilirken, adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: AA