MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de kurulan terörle mücadele komisyonunun çalışmalarını önemsediklerini vurguladı. Tüm siyasi partilerin bu sürece destek vermesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Bahçeli, terörün sona erdirilmesi için atılacak adımların barışa kapı aralayacağını söyledi.
“Silahların Yakılması, Kalıcı Barışın Sembolü”
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fesih çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, TV100’e yaptığı açıklamada, silahların gömülmek yerine yakılmasının anlamlı bir tavır olduğunu kaydetti. Bahçeli, silah gömmenin yeniden kullanılma ihtimalini taşıdığını ancak yakmanın, “bir daha silaha el sürmeyeceğiz” mesajını verdiğini belirtti.
“Kürt Kökenli Vatandaşların Destek Vermesi Kritik”
Türk milletinin tüm fertlerinin ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getiren Bahçeli, barış ortamının sağlanması için MHP olarak samimi şekilde çalıştıklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların terörün bitirilmesi yönündeki çabalara destek vermesinin, “Terörsüz Türkiye” hedefinin gerçekleşmesinde kritik rol oynayacağını ifade etti.
“Yıl Sonuna Kadar Sürecin Tamamlanmasını Bekliyoruz”
Bahçeli, Diyarbakır’da gece vakti 14-15 yaşlarında bir gencin elinde dondurmayla sokakta yürüdüğünü gördüğünü anlatarak, bu görüntünün son dönemde yaşanan umut verici gelişmelerin bir göstergesi olduğunu söyledi. “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini aktardı.