Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu bir basamak yükselterek “B1”den “Ba3”e çıkardı. Not artışında Merkez Bankası’nın uyguladığı sıkı para politikasının etkili olduğu vurgulandı.

“Para Politikasındaki Kararlılık Güveni Artırıyor”

Moody’s’ten yapılan açıklamada, not artırımının etkili politika yapımının güçlenen performansını yansıttığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) enflasyon baskılarını kalıcı biçimde hafifleten, ekonomik dengesizlikleri azaltan ve Türk lirasına olan güveni yeniden tesis eden para politikasına bağlılığına dikkat çekildi.

Ekmekte Gramaj Düşerken Fiyat Sabit Kalacak: Federasyon Başkanı Kocaeli’ye Geliyor
Ekmekte Gramaj Düşerken Fiyat Sabit Kalacak: Federasyon Başkanı Kocaeli’ye Geliyor
İçeriği Görüntüle

Bakan Şimşek: Ekonomimiz Olumlu Bir Döngüye Girdi

Kredi notu artışına ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin belirsizliklerle dolu dönemi geride bıraktığını belirtti. Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Ülke kredi notumuz yükseldi. Ekonomimiz yurt içi ve yurt dışı belirsizliklerin ve zorlukların yaşandığı dönemi aşarak tekrar olumlu bir döngüye girdi. Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor.”

"Yeni Not Artışları Gelecektir"

Enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye, cari açığı sürdürülebilir seviyede tutmaya ve deprem harcamaları hariç bütçe disiplinini güçlendirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Şimşek, yapısal reformların devam edeceğini belirtti. Açıklamasında şu değerlendirmeye de yer verdi:

“Programımızın kazanımlarını, yeşil ve dijital dönüşüm başta olmak üzere sanayide yapısal dönüşümü sağlayacak reformlarla kalıcı hale getireceğiz. Sabır ve kararlılıkla programımızı uygulamayı sürdürdükçe, risk primimiz daha da düşecek, finansmana erişimimiz artacak ve yeni not artışları gelecektir.”