Ara Tatilde Gençhaneler Dolu: Başiskeleli Çocuklar Atölyelerde Hem Eğlendi Hem Öğrendi
Ara Tatilde Gençhaneler Dolu: Başiskeleli Çocuklar Atölyelerde Hem Eğlendi Hem Öğrendi
İçeriği Görüntüle

Diş hekimlerini yakından ilgilendiren Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) için önemli bir değişiklik duyuruldu. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2026 yılına özel olarak DUS’un yılda bir kez değil, bir defaya mahsus olmak üzere iki kez uygulanacağını bildirdi. Memişoğlu, sınavların nisan ve ekim aylarında yapılacağını belirtti. Bu düzenlemenin yalnızca 2026 yılına özel olduğunu vurgulayan Bakan, 2027 itibarıyla tekrar yılda bir sınav sistemine geçileceğini ifade etti.

2026 DUS İKİ KEZ UYGULANACAK

Bakan Memişoğlu’nun açıklamasına göre, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), 2026 yılında hem nisan hem de ekim aylarında yapılacak. Bu uygulama, yalnızca önümüzdeki yıla özel olarak planlandı.

Açıklamasında, “2026 yılındaki Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın, önümüzdeki yıl bir defaya mahsus olmak üzere ekim ayının haricinde nisan ayında da yapılmasına karar verdik” ifadelerine yer veren Memişoğlu, planlarını sınava göre yapan adaylara başarılar diledi.

Diş

2027’DEN İTİBAREN YILDA BİR KEZ YAPILACAK

Bu yıl için yapılan istisnai düzenlemenin ardından, 2027 yılı itibarıyla DUS tekrar yılda bir kez yapılacak. Memişoğlu, sınavın bundan sonraki yıllarda tekrar eski sistemine döneceğini belirtti.

“Yılda bir sınav uygulamasını 2027 yılında başlatacağız” diyen Bakan, bu kararın kalıcı değil geçici bir çözüm olduğunu vurguladı.

KONTENJAN SAYILARINDA AZALMA OLMAYACAK

Bakanlık tarafından yapılan değişiklikte adayları ilgilendiren bir diğer önemli detay ise kontenjanlarla ilgili oldu.

Memişoğlu, iki sınav yapılacak olmasının yıllık toplam kontenjanlara bir etkisi olmayacağını, aday sayısına göre planlamanın dengeli şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Bu durum, sınavlara katılmayı planlayan adaylar için bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

ADAYLARA UYARI: PLANLAMALARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Yeni sınav takvimi, 2026 yılı için DUS hazırlığında olan diş hekimleri açısından önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Memişoğlu, açıklamasının sonunda, “Planlarını önümüzdeki yıla göre yapan diş hekimlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek adaylara başarılar diledi.

Bu düzenlemenin, sınava daha erken girmek isteyen ya da sonbahar sınavını beklemek istemeyen adaylar için önemli bir fırsat sunduğu değerlendiriliyor.

Memişoğlu-1