Kocaeli’nin en yoğun güzergahlarından biri olan D-130 Karayolu’nda bir kaza daha meydana geldi. Başiskele Sahil Mahallesi mevkiinde, İzmit istikametine seyir halinde olan servis minibüsü ile lüks bir otomobil çarpıştı. İlk belirlemelere göre servis aracında bulunan vatandaşlar kazayı şans eseri yara almadan atlatırken, özel şahsi araçta büyük çapta maddi hasar oluştu.

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.25.24 (1)

KAVŞAK ÇALIŞMASI BÖLGESİNDE KAZALAR ARTIYOR

Kazanın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele’de sürdürdüğü kavşak düzenleme çalışmasının bulunduğu noktada meydana gelmesi dikkat çekti. Bölgede devam eden yol çalışmaları nedeniyle trafik akışının zaman zaman yavaşladığı, buna rağmen bazı sürücülerin hız kurallarına uymadığı ifade edildi.

KOCAELİ İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: METEOROLOJİ SAAT VERDİ
KOCAELİ İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: METEOROLOJİ SAAT VERDİ
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar, aynı noktada son dönemde sık sık trafik kazalarının yaşandığını belirterek sürücülere dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.25.23

LÜKS OTOMOBİL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Çarpışmanın etkisiyle lüks otomobilde ağır hasar meydana geldi. Araç adeta hurdaya dönerken, olay yerine gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle yolda araç yoğunluğu kısa sürede kilometrelerce uzadı.

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.25.26

BAŞİSKELE-İZMİT HATTINDA TRAFİK ÇİLESİ

Her sabah yoğunluğun yaşandığı Başiskele-İzmit güzergahında, kaza sonrası trafik adeta çileye dönüştü. Uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler dakikalarca trafikte mahsur kaldı. Özellikle işe gitmek isteyen vatandaşlar yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yetkililer, bölgede seyir halinde olan sürücülerin hem hız limitlerine uyması hem de kavşak çalışmasının bulunduğu alanda daha kontrollü hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.26.00

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.25.25

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ TRAFİĞE MÜDAHALE ETTİ

Kaza sonrası D-130 Karayolu İzmit istikametinde oluşan yoğun trafik nedeniyle bölgede adeta araç kuyruğu oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile çekici ekipleri, trafiğin yeniden normale dönmesi için hızlı şekilde çalışma başlattı. Kullanılamaz hale gelen lüks otomobilin yoldan kaldırılması için çekici desteği sağlanırken, ekipler trafik akışını kontrollü şekilde yönlendirdi. Yapılan müdahalenin ardından bölgede araç geçişi kademeli olarak yeniden sağlandı.

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.49.43 (1)

Whatsapp Image 2026 05 14 At 08.50.07