Kamu kurumlarında bir dönem sıkı şekilde uygulanan X-Ray ve güvenlik kontrolü yeniden gündeme gelirken, İzmit Belediyesi aldığı yeni kararla dikkat çekti. Belediyede görev yapan tüm personelin girişlerde metal detektörlerden geçmesi zorunlu tutuldu.

“UNVANI FARK ETMEKSİZİN” UYGULAMA BAŞLADI

Başkan Fatma Kaplan Hürriyet imzasıyla yayımlanan talimatta, güvenlik uygulamalarının eksiksiz yerine getirilmesi istendi. Talimatta, belediye bünyesinde görev yapan tüm çalışanların, unvan ayrımı olmaksızın kapı tipi metal detektörlerden geçerek kuruma giriş yapmasının önemine vurgu yapıldı.

MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK? İŞTE RAKAM
MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK? İŞTE RAKAM
İçeriği Görüntüle

GÜVENLİK PERSONELİNE DESTEK VURGUSU

Gönderilen yazıda, güvenlik personelinin görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığına dikkat çekilerek, tüm çalışanların bu süreçte güvenlik görevlilerine yardımcı olması ve herhangi bir zorluk çıkarmaması gerektiği ifade edildi. Talimatın başkan yardımcıları, danışmanlar, müdürlükler ve hizmet birimlerini de kapsaması dikkat çekti.

KARARIN GEREKÇESİ MERAK KONUSU

İzmit Belediyesi bünyesinde alınan bu kapsamlı güvenlik kararının hangi gerekçeyle hayata geçirildiği ise henüz açıklanmadı. Tüm personeli kapsayan uygulama, kamuoyunda “güvenlikte yeni dönem mi başlıyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Muhabir: Dilara Büyükkardeşler