Bugün oynanan Suadiye–Çayırovaspor karşılaşmasının ardından Çayırovaspor cephesi çok sert bir açıklama yayımladı. Kulüp, müsabakayı yöneten aday hakem Sabit Selvi’yi ağır ifadelerle eleştirerek karşılaşmanın katledildiğini savundu.
Yapılan açıklamada, sistemde klasman hakemi olarak görünen ancak gerçekte aday hakem olan Sabit Selvi’nin verdiği ve vermediği kartlarla açık şekilde çifte standart uyguladığı belirtildi. Açıklamada, oyuncularının penaltı beklediği bir pozisyonda “aldatma” gerekçesiyle ikinci sarı karttan ihraç edildiği, buna karşın yalnızca 5 dakika sonra birebir aynı pozisyonda rakip oyuncunun maça devam etmesine izin verildiği vurgulandı.
Çayırovaspor açıklamasında, net elle oynama olduğu belirtilen bir pozisyonda karar çıkmamasına da dikkat çekilerek, bu pozisyon için “destek eli” denecek kadar kural bilgisinden uzak bir yönetim sergilendiği ifade edildi.
Atılan golün iptal edilmesine de değinilen açıklamada, bu kararın “ben daha ne yapayım” dedirtecek kadar art niyetli olduğu savunuldu.
Kulüp açıklamasında ayrıca, ligin ortasında dahi burunlarından kıl aldırmayan, art niyetli maç yöneten bazı hakemlerin, ilerleyen haftalarda zorluk derecesi yüksek karşılaşmaların altından kalkamayacak seviyede oldukları vurgulandı.
Açıklamanın sonunda ise net bir mesaj verildi: “Çayırovaspor camiasının uysal yüzünü farklı şekilde görmek isteyenler, bugünden sonra sert yüzümüzü göreceklerdir. Kimsenin şüphesi olmasın.”
Çayırovaspor cephesinden yapılan bu açıklama, karşılaşma sonrası futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.





