Göreve başladığı 10 Mart 2025 tarihinden bu yana doğruluk, adalet ve kamu yararını ilke edindiğini belirten Gürzel, parti içindeki baskılar nedeniyle istifa kararını aldığını ifade etti. Gürzel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Belediyedeki tüm iş ve işlemleri hukuk çerçevesinde, dürüstlükten sapmadan yürüttüm. Ancak seçilmiş belediye başkanı ve meclis grubundaki bazı kişiler, kişisel hırslarını gerçekleştirmediğim için beni hakaretlere ve cinsiyetçi söylemlere maruz bıraktı.”

“Parti Yöneticilerim Beni Yalnız Bıraktı”

Yaşadığı baskıları parti yöneticileriyle paylaştığını ancak destek göremediğini vurgulayan Gürzel, “Muhataplarım beni savunmadılar, anlamadılar, yapayalnız bıraktılar. Çözüm üretilmediği gibi sadece görevime devam etmem yönünde telkinlerde bulundular” dedi.

İmamoğlu’nun “Diploma Davası” İlk Duruşması Silivri’de Görüldü
İmamoğlu’nun “Diploma Davası” İlk Duruşması Silivri’de Görüldü
İçeriği Görüntüle

“AK Partili ve MHP’li Meclis Üyeleri ile Halk Destek Oldu”

CHP içinde yalnız bırakıldığını dile getiren Gürzel, buna karşın AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin yanı sıra Beykoz halkının kendisine destek verdiğini kaydetti.

“Artık Katlanılamaz Hale Geldi”

Son olarak Anadolu Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bir duruşmada, seçilmiş belediye başkanı ve özel kalem tarafından kendisine yöneltilen iftiraların bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Gürzel, “Bu şartlar altında CHP çatısı altında hizmet etmeye devam edemem” diyerek istifasını açıkladı.