Kocaeli’nin Derince ilçesinde belediyeye ait 4 arsa ihale yoluyla satışa çıkarılıyor. Derince Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre, Çınarlı Mahallesi’nde bulunan konut alanı niteliğindeki taşınmazların satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek.

İHALE 5 MART’TA BELEDİYE BİNASINDA YAPILACAK

Satış ihalesi, 5 Mart 2026 Perşembe günü Derince Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. İhaleler aynı gün farklı saatlerde gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin başvuru dosyalarını en geç 4 Mart 2026 Çarşamba günü saat 14.30’a kadar Derince Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor.

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45 ve 46. maddeleri doğrultusunda açık teklif usulüyle yapılacak.

SATIŞA ÇIKARILAN ARSALARIN DETAYLARI

Satışa çıkarılan taşınmazların tamamı Derince ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde yer alıyor ve konut alanı niteliği taşıyor. Arsalara ilişkin bilgiler şu şekilde:

4016 ada 6 parsel: 122 metrekare büyüklüğündeki arsa için muhammen bedel 1 milyon 342 bin TL, geçici teminat bedeli ise 40 bin 260 TL olarak belirlendi. Taşınmazın işgalli olduğu ve içinde tek katlı gecekondu bulunduğu bildirildi. Ayrıca çekme mesafeleri nedeniyle yapılaşmaya elverişli alan kalmadığı belirtildi.

2594 ada 4 parsel: 243 metrekare büyüklüğündeki arsa için belirlenen muhammen bedel 3 milyon 159 bin TL, geçici teminat bedeli ise 94 bin 770 TL. Taşınmazın işgalli olduğu ve üzerinde zemin artı iki katlı bina bulunduğu ifade edildi.

2558 ada 5 parsel: 140 metrekare büyüklüğündeki arsa için muhammen bedel 1 milyon 750 bin TL, geçici teminat bedeli ise 52 bin 500 TL olarak açıklandı. Parselde tek katlı gecekondu bulunduğu belirtildi.

4016 ada 11 parsel: 197 metrekare büyüklüğündeki arsa için muhammen bedel 1 milyon 970 bin TL, geçici teminat bedeli ise 59 bin 100 TL olarak belirlendi. Parselin işgalli olduğu ve üzerinde zemin artı bir katlı bina bulunduğu kaydedildi.

SATIŞ BEDELİ SADECE ARSA İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Belediye tarafından yapılan açıklamada, satışa çıkarılan taşınmazların üzerinde bulunan yapıların belediyeye ait olmadığı vurgulandı. Belirlenen muhammen bedellerin yalnızca arsa değerini kapsadığı, yapıların bu bedelin dışında olduğu ifade edildi.

İhale bedelinin tamamının peşin olarak ödeneceği, ayrıca ihale bedeli üzerinden binde 5,69 oranında ihale karar pulu alınacağı bildirildi.

KOCAELİ'DE BENZİN VE MOTORİN KAÇ TL OLDU? 21 ŞUBAT 2026 AKARYAKIT FİYATLARI
KOCAELİ'DE BENZİN VE MOTORİN KAÇ TL OLDU? 21 ŞUBAT 2026 AKARYAKIT FİYATLARI
İçeriği Görüntüle

İHALEYE KATILMAK İÇİN BELGELER ZORUNLU

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerden geçici teminat makbuzu, şartname bedelinin yatırıldığına dair belge, borcu yoktur yazısı, adres beyanı, imza beyannamesi veya imza sirküleri ve ilgili oda kayıt belgeleri talep edilecek. Vekâleten katılım durumunda noter onaylı vekâletname ibraz edilmesi gerekecek.

Belediye encümeninin, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu ve teklif edilen bedeli uygun görmemesi halinde ihaleyi iptal edebileceği de ilan metninde yer aldı.

DERİNCE’DE KONUT ALANI ARSALARI YATIRIMCILARIN GÜNDEMİNDE

Derince’de konut alanı niteliğindeki arsaların satışa çıkarılması, bölgedeki gayrimenkul hareketliliği açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Özellikle merkezi konumda bulunan Çınarlı Mahallesi’ndeki taşınmazların, yatırımcıların ilgisini çekmesi bekleniyor.

İhale sürecinin ardından taşınmazların yeni sahiplerinin belirlenmesi ve bölgede yeni yatırımların gündeme gelmesi öngörülüyor.