23 yıllık iktidarın ardından: “Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda hem geride kalan 23 yıllık iktidar sürecini hem de Türkiye’nin önümüzdeki döneme dair hedeflerini değerlendirdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıldönümünde konuşan Erdoğan, “İktidarda 23 yılımızı şanla, şerefle geride bırakıyor, 24. yıldan gün almaya başlıyoruz,” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda yürüttüğü diplomatik, ekonomik ve savunma projeleriyle küresel bir aktör olarak güç kazandığını belirtti.
“Milletimizin teveccühüyle aynı heyecanı yaşıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 yıl önceki seçim zaferinin ardından duydukları heyecanı bugün de hissettiklerini vurgulayarak, “O gün hangi duygular içindeysek, bugün de aynı coşku ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz,” dedi.
Konuşmasında halkın desteğine vurgu yapan Erdoğan, bugüne kadar girdikleri tüm seçimlerde kendilerine güvenen millete teşekkür ederek, “Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken bu güveni boşa çıkarmayacağız,” mesajı verdi.
Yeni sosyal konut projesi: İstanbul’da 100 bin konut
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir'de tanıtımı yapılan yeni sosyal konut projesinin detaylarını da paylaştı. Proje kapsamında 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut inşa edileceğini belirten Erdoğan, bu konutların 100 bininin İstanbul’da yapılacağını açıkladı.
Ayrıca TOKİ aracılığıyla 15 bin konutun uygun şartlarda kiralanacağını söyleyen Erdoğan, başvuruların 10 Kasım 2025’te başlayacağını, kura çekiminin Aralık’ta yapılacağını ve ilk teslimatların Mart 2027’de gerçekleşeceğini duyurdu.
Yerli savunma sanayii projelerinde hız kesilmiyor
Erdoğan, konuşmasında savunma sanayindeki gelişmelere de geniş yer ayırdı. Ankara’da açılışı yapılan yeni nesil zırhlı araç üretim tesisinin önemine değinen Erdoğan, ALTAY tanklarının ilk teslimatının gerçekleştirildiğini ve 6 yıl içinde 250 tankın TSK’ya teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Milli muharip uçak KAAN’ın planlandığı gibi Hava Kuvvetleri’ne teslim edileceğini belirten Erdoğan, “Tüm süreçler tamamlandığında KAAN da zirveyi zorlayacaktır,” dedi.
Muhalefete eleştiri: “Kendi ülkesini yabancılara şikâyet ediyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ana muhalefet partisi liderine yönelik eleştirilerde de bulundu. Muhalefet liderinin yurt dışı temaslarını hedef alan Erdoğan, “İki alkış almak uğruna hem partisini hem kendisini küçük düşürüyor,” ifadelerini kullandı.
Yeni genel başkana başta bir şans tanıdıklarını belirten Erdoğan, verilen sözlerin tutulmadığını, dış politikada iç siyaset taşımacılığının ülke imajına zarar verdiğini dile getirdi.
Savunmada işbirliği mesajı: “Kazançlı bir ortaklık hedefliyoruz”
Yerli ve milli üretimin yanı sıra, Avrupalı müttefiklerle savunma alanında işbirliğinin artırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazanç-kazanç temelinde güçlü bir savunma ortaklığı hedefliyoruz,” dedi. HÜRJET ve KAAN gibi projelerin uluslararası alanda Türkiye’yi öncü konuma taşıyacağını vurguladı.


