Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yarın (8 Eylül 2025) Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi, iktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı yeni çözüm süreci olacak.

Balıkesir'de Deprem! Kocaeli'den de Hissedildi
Balıkesir'de Deprem! Kocaeli'den de Hissedildi
İçeriği Görüntüle

Kabine toplantısında, TBMM çatısı altında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun bugüne kadar yaptığı çalışmalar da değerlendirilecek. Komisyon, 11 ve 12 Eylül’de 8. ve 9. toplantılarını gerçekleştirecek.

Dış Politika ve Bölgesel Gelişmeler

Suriye’de YPG’nin henüz silah bırakmaması ve bölgede zaman zaman yükselen tansiyon Kabine gündeminde olacak. Ayrıca İsrail’in Gazze’yi işgal planı da ele alınacak. Gazze’ye insani yardımın kesintisiz sürdürülmesi, iki devletli çözüm için müzakerelerin başlatılması ve kalıcı ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar tartışılacak. Uluslararası alanda İsrail’e yönelik baskı girişimleri de değerlendirilecek.

Ekonomi ve Enflasyonla Mücadele

Kabine toplantısında enflasyonla mücadelede atılan adımlar ve gelinen son durum da kapsamlı şekilde ele alınacak.

Kaynak: Ekonomim