Kocaeli’de Yangın Güvenliği Bilinci Artıyor
Kocaeli’de Yangın Güvenliği Bilinci Artıyor
İçeriği Görüntüle

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele Kavşağı’nda hayata geçirdiği proje çerçevesinde, D-130 Karayolu’na ağır vasıta giriş yasağı uygulanmaya başladı. İlk günden itibaren etkisini gösteren yasak, trafiği büyük ölçüde rahatlattı.

Tır ve Kamyonlara Giriş Yasağı

Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızla ilerlerken, trafiği azaltmak ve toplu taşımayı teşvik etmek amacıyla önemli bir adım atıldı. 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle, D-130 Karayolu’nun Yeniköy-Yuvacık Kavşağı arasındaki bölümünde kamyon ve tırların yoğun saatlerde girişine yasak getirildi.

Yasak, sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-19.00 saatleri arasında uygulanıyor. Düzenleme sayesinde hem ağır vasıta trafiği sona erdi hem de kavşak projesi çalışmaları aksamadan devam etti.

D 130’Da Yeni Düzen Sorunsuz Başladı

Denetimler Sıklaştırıldı

Büyükşehir Belediyesi, yasağın etkili şekilde uygulanması için kapsamlı bir bilgilendirme kampanyası yürüttü. D-100 ve D-130 üzerindeki farklı noktalara uyarı afişleri asıldı. Ayrıca nakliye kooperatifleriyle koordinasyon sağlanarak, Video Mesaj Sistemi (VMS) ve SMS yoluyla sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Kurallara uymayan araçlar ise polis ekipleri tarafından tespit edilerek Hayat Kimya Fabrikası’nın yanında oluşturulan 20 dönümlük özel park alanına yönlendiriliyor. Düzenlenen bu alanda, sürücülerin yasak saatleri boyunca beklemesi sağlanıyor.

D 130’Da Yeni Düzen Sorunsuz Başladı2