Asayiş

Derince’de Market Skandalı: 2.500 Bozuk Ürün Raflarda!

Zabıta ekiplerinin vatandaş ihbarı üzerine gerçekleştirdiği denetimde, Derince'deki bir markette binlerce tarihi geçmiş ürün bulundu. Market mühürlendi, ürünler imha edildi.

Abone Ol

Kocaeli’nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren bir markette, son kullanma tarihi geçmiş tam 2.500 ürün ele geçirildi. Olay, Dumlupınar Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaşın, satın aldığı ürünün bozuk olduğunu fark ederek Derince Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimde raflarda son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün bulundu. Denetim sonucunda tüm ürünler toplanarak imha edildi, işyeri ise geçici süreyle mühürlendi.

Yetkililer, market işletmecisi hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti. Aynı vatandaşın daha önce de aynı marketten tarihi geçmiş ürün satın aldığı öğrenildi. Bu durum, işletmede sistematik bir ihmal olabileceği şüphesini güçlendirdi.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünler Tehlike Saçıyor
Tüketicilerin sağlığını tehdit eden tarihi geçmiş ürünlerin satışı, hem halk sağlığı açısından büyük risk taşıyor hem de işletmelere ciddi idari para cezaları ve kapanma yaptırımları doğuruyor. Derince Belediyesi, benzer ihlallere karşı denetimlerin sıklaştırılacağını açıkladı.