Derince’de Ramazan ayı bu yıl dayanışma ve paylaşma duygusuyla karşılanıyor. Derince Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmet veren Kent Lokantası, Ramazan boyunca iftar saatlerinde kapılarını ücretsiz olarak vatandaşlara açacak. Sırrıpaşa Mahallesi’nde bulunan lokanta, haftanın altı günü kurulacak gönül sofralarıyla ilçe sakinlerini bir araya getirecek. Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin çağrısıyla duyurulan uygulama, özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir destek niteliği taşıyor. Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde planlanan bu hizmet, hem ekonomik hem de sosyal açıdan anlamlı bir buluşma zemini oluşturacak.

Sosyal Belediyecilik Anlayışının Bir Yansıması

Derince Kent Lokantası’nda Ramazan boyunca ücretsiz iftar uygulaması, belediyenin sosyal belediyecilik vizyonunun somut adımlarından biri olarak öne çıkıyor. Göreve geldiği günden bu yana toplumun her kesimine dokunan projelere ağırlık veren Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, özellikle temel ihtiyaçlara erişim konusunda hassas bir yaklaşım sergiliyor. Kent Lokantası da bu anlayışın ürünü olarak hayata geçirilmişti.

Ramazan ayı süresince ücretsiz iftar yemeği verilmesi kararı, yalnızca bir yemek hizmeti değil; aynı zamanda dayanışma kültürünü güçlendiren bir adım olarak değerlendiriliyor. Ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde, vatandaşların aynı sofrada buluşması hem bütçelere katkı sunacak hem de toplumsal birlikteliği pekiştirecek. Belediyenin bu uygulaması, Ramazan’ın paylaşma ve yardımlaşma geleneğini kamusal bir hizmetle buluşturuyor.

Kent Lokantasi 1

Derince Kent Lokantası Nerede ve Hangi Günler Açık?

Ramazan ayında ücretsiz iftar hizmeti verecek olan Derince Kent Lokantası, Sırrıpaşa Mahallesi Denizciler Caddesi No: 184 adresinde, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu karşısında faaliyet gösteriyor. Merkezi konumuyla dikkat çeken lokanta, vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada yer alıyor.

Uygulama kapsamında Kent Lokantası, pazar günleri hariç haftanın altı günü iftar saatlerinde açık olacak. Böylece Ramazan boyunca düzenli olarak ücretsiz iftar yemeği hizmeti sunulacak. Belediyeden yapılan bilgilendirmeye göre, organizasyonun düzenli ve sağlıklı şekilde yürütülmesi için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenirken, hizmetin Ramazan ayı boyunca kesintisiz devam edeceği ifade edildi.

DERİNCE'DE İKİNCİSİ DÜZENLENDİ: FUTBOLDA DOSTLUK KAZANDI
DERİNCE'DE İKİNCİSİ DÜZENLENDİ: FUTBOLDA DOSTLUK KAZANDI
İçeriği Görüntüle

Başkan Gökçe’den Birlik ve Bereket Vurgusu

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Ramazan ayının manevi atmosferine dikkat çekti. Başkan Gökçe paylaşımında, “Ramazan bereketini yaşamak, birlikte sofralar kurmak istiyoruz. Ramazan ayı boyunca kent lokantamızda haftanın 6 günü düzenleyeceğimiz ücretsiz iftar yemeğine davetlisiniz” ifadelerine yer verdi.

Bu davet, yalnızca bir yemek çağrısı değil; aynı zamanda ortak bir sofrada buluşma çağrısı olarak değerlendiriliyor. Derince Kent Lokantası’nda Ramazan boyunca ücretsiz iftar hizmeti, ilçe sakinlerinin aynı masa etrafında bir araya gelmesine imkân tanıyacak. Gönül sofralarında kurulacak bu birliktelik, Ramazan’ın ruhunu ilçede daha güçlü hissettirmeyi amaçlıyor.

Kent Lokantasi 3