Tarımsal kalkınmaya yönelik çok önemli adımlar atan Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri’nin kapasitesini ve ürün yelpazesini arttırdı. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin bizzat ilgilendiği İshakçılar’da kurulu tesisin yapısı değiştirildi. 4 bölümden oluşan binanın 3 bölümü birleştirilerek süt ve süt ürünleri üretimine çevrildi. Soğuk hava depoları, üretim sahaları ve soğutma tesisi binalarının düzenlenmesi ve yeni üretim stratejisi ile birlikte büyüyen DERTAŞ, hem kapasitesini hem de ürün çeşitliliğini arttırdı.
Taze, Doğal Ve Uygun Fiyat
Pazarlama ve satış ağının büyüdüğü DERTAŞ Tesisleri’nde hazırlanan farklı gramaj ve boyutlardaki kaşar peyniri, çeçil peyniri, dil peyniri, köy peyniri, tereyağı, lor peyniri, pastörize süt ve yumurtaların satışı günümüz itibariyle yapılıyor. Yine tesislerde yeni ayran üretim makinesinin ilk denemeleri yapılırken, sürecin tamamlanmasının ardından ayranlar piyasaya sunulacak. DERTAŞ Tesisleri’nde hazırlanan taze, doğal ve uygun fiyatlı ürünlerin Çenesuyu Kaşık Tesisleri, Yelken Kafe Restaurant ve Beşdivan Tesisleri’nde satışları devam ederken Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları da organik ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız olarak sunulmasına imkan sağlayacak.
12 Mayıs Pazartesi Günü Açılış Var
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin 10 mahallede 10 ayrı satış noktası hedefiyle hayata geçirdiği Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları uygulaması üç noktada başladı. İlk etapta Çenedağ Şubesi (Derince Tünel Üstü), Yenikent Şubesi (Muhtarlık Yanı) ve Yavuz Sultan Şubesi (60 Evler Merkez Camii Karşısı) faaliyete geçerken bu üç merkez için bir açılış töreni düzenlenecek. 12 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te Yenikent Muhtarlığı yanında yer alan Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktası’nda gerçekleşecek olan açılışa tüm ilçe sakinlerinin davetli olduğu belirtildi. Derince Belediyesi’nin uygulaması ile üretici ve tüketici desteklenirken, halkın sağlıklı ve hijyenik ürünlerle buluşması sağlanıyor.