Yaz tatilinde çocukların hem sosyal becerilerini geliştirmek hem de üretkenliklerini desteklemek amacıyla harekete geçen Derince Belediyesi, Temmuz ayında kapsamlı bir atölye programı başlatıyor. Takı tasarımından seramik çalışmalarına, taş boyamadan maske yapımına kadar birçok etkinlik çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir tatil imkânı sunacak.
Üç Merkezde Ücretsiz Eğitimler
Etkinlikler, Derince’nin üç farklı kültür merkezinde gerçekleştirilecek: Yenikent Kültür Merkezi, Kusachi Kültür Merkezi ve Millet Kıraathanesi. Her etkinlik saat 14.00 ile 16.00 arasında yapılacak. Kontenjanların sınırlı olduğu atölyelere kayıt yaptırmak isteyen veliler, 0505 182 88 55 numaralı telefonu arayarak bilgi alabiliyor.
Renkli Atölye Takvimi
Temmuz ayı boyunca çocukları bekleyen atölyelerden bazıları şöyle:
- 3 Temmuz, Perşembe – Takı Tasarımı (Yenikent Kültür Merkezi)
- 7 Temmuz, Pazartesi – Maske Boyama (Kusachi Kültür Merkezi)
- 9 Temmuz, Çarşamba – Kaşık Kukla Yapımı (Millet Kıraathanesi)
- 11 Temmuz, Cuma – Ahşap Kuş Yuvası Boyama (Yenikent Kültür Merkezi)
- 14 Temmuz, Pazartesi – Taş Boyama (Kusachi Kültür Merkezi)
- 16 Temmuz, Çarşamba – Kavanoz Mumluk Yapımı (Yenikent Kültür Merkezi)
- 18 Temmuz, Cuma – Kumbara Yapımı (Yenikent Kültür Merkezi)
- 21 Temmuz, Pazartesi – Maske Boyama (Millet Kıraathanesi)
- 23 Temmuz, Çarşamba – Tuval Boyama (Yenikent Kültür Merkezi)
- 25 Temmuz, Cuma – Seramik Atölyesi (Kusachi Kültür Merkezi)
- 28 Temmuz, Pazartesi – Mutfak Becerileri (Kusachi Kültür Merkezi)
- 30 Temmuz, Çarşamba – Takı Tasarımı (Millet Kıraathanesi)
- 31 Temmuz, Perşembe – Bez Çanta Boyama (Yenikent Kültür Merkezi)
Katılım Ücretsiz, Anılar Kalıcı
Çocukların hem yaratıcı yönlerini keşfedeceği hem de arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçireceği atölye çalışmaları tamamen ücretsiz olarak sunulacak. Yetkililer, yaz boyunca devam edecek etkinliklerin çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını ve unutulmaz anılar bırakacağını belirtti.