Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği kozmetik fabrikası yangınına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 8’i tutuklu, 2’si firari toplam 16 sanık hakkında çeşitli suçlardan ağır hapis cezaları istendi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ İÇİN 7’ŞER KEZ MÜEBBET TALEBİ

Hazırlanan iddianamede, kozmetik firmasının sahibi ve yöneticileri İsmail O., Altay Ali O. ile tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kurtuluş O.’nun, emniyet, savcılık ve sulh ceza hâkimliğinde susma haklarını kullandıkları belirtildi.

Tutuklu sanıklar Altay Ali O. ve İsmail O. ile ortak üretim yaptığı değerlendirilen kozmetik firmasının yetkilileri Aleyna O. ve Gökberk G. hakkında, “olası kastla öldürme” suçundan 7’şer kez müebbet hapis, “nitelikli mala zarar verme” suçundan ise 3’er kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Güllü’nün Ölümünde Kritik Gelişme: Kızı Gebze Cezaevi’ne Gönderildi
Güllü’nün Ölümünde Kritik Gelişme: Kızı Gebze Cezaevi’ne Gönderildi
İçeriği Görüntüle

OSGB YETKİLİLERİ VE BİNA SAHİPLERİ DE SANIK

İddianamede, Küresel Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) firmasının işletmecisi firari Ü.Ç., sorumlu müdürü tutuklu Ü.A., iş güvenliği uzmanları M.D. ve S.Ç., fabrika binasının eski sahibi tutuklu G.D. ile binayı satın alan şirketin yetkilileri C.Ö.Y., Ö.Y. ve Ö.Y. hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

KAÇMAYA YARDIM EDENLERE “SUÇLUYU KAYIRMA” SUÇLAMASI

Kozmetik firması yetkililerinin kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklu şüpheliler A.O.A. ve O.Y. ile Ö.A. ve firari A.B. hakkında ise “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.

BELEDİYE VE SEDAŞ İÇİN EK İDDİANAME HAZIRLANACAK

İddianamede, bilirkişi raporunda kusur ve sorumlulukları tespit edilen Dilovası Belediyesi yetkilileri ile SEDAŞ görevlileri hakkında, tabi oldukları farklı soruşturma usulleri nedeniyle mevcut dosyadan ayırma kararı verildiği ifade edildi.

Ana dosyanın gecikmemesi amacıyla kamu kurumlarına yönelik soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden sürdürüleceği, soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosyaların birleştirilmesi talebiyle ek iddianame düzenleneceği kaydedildi.

YANGINDA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kozmetik fabrikasında 8 Kasım’da çıkan yangında; Tuğba Taşdemir (17), kuzeni Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15), Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31), Şengül Yılmaz (59) ve hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitiren Tuncay Yıldız hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi tutuklanmış, bazı belediye yetkilileri görevden uzaklaştırılmış, bilirkişi raporları doğrultusunda yeni tutuklamalar gerçekleştirilmişti.

Kaynak: AA