Emniyet teşkilatında binlerce personelin merakla beklediği atama sonuçları bugün açıklanıyor. Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, 2026 yılı Genel Atama Dönemi kapsamında amir ve polis memurlarının yer değiştirme işlemlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan duyuruya göre, bu yılki genel atama döneminde toplam 19 bin 96 personelin görev yeri değişecek. Atamaya tabi tutulan personeller arasında 1.528 amir ile 17 bin 568 polis memuru yer alıyor.

GEBZE'DE ACI KAZA: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK TIRIN ALTINDA CAN VERDİ
GEBZE'DE ACI KAZA: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK TIRIN ALTINDA CAN VERDİ
İçeriği Görüntüle

SONUÇLAR SAAT 18.00'DE AÇIKLANACAK

Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, atama sonuçlarının bugün saat 18.00 itibarıyla Personel Bilgi Sistemi üzerinden erişime açılacağını belirtti.

Fidan açıklamasında, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzde başkomiser ve altındaki rütbelerde görev yapan, 2026 yılı Genel Atama Dönemi kapsamında atamaya tabi olan 1.528 amir ve 17 bin 568 polis memuru rütbesindeki toplam 19 bin 96 personelimizin yer değiştirme işlemleri, bugün saat 18.00 itibarıyla Personel Bilgi Sistemi üzerinden açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

BİNLERCE POLİS SONUÇLARI BEKLİYOR

Türkiye genelinde görev yapan binlerce emniyet personeli ve aileleri, açıklanacak sonuçlarla birlikte yeni görev yerlerini öğrenmiş olacak. Atama sonuçlarının duyurulmasının ardından personellerin ilişik kesme ve yeni görev yerlerine katılış süreçlerinin başlayacağı öğrenildi.

2026 yılı genel atama döneminin, Emniyet Teşkilatı'nın personel planlaması açısından yılın en kapsamlı yer değiştirme süreçlerinden biri olduğu belirtiliyor.