Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gebze Millet Bahçesi’nde düzenlenen EnFest etkinlikleri, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Gün boyu süren etkinliklerin finalinde sahne alan Türk rock müziğinin sevilen isimlerinden Fatma Turgut, güçlü sahne performansı ve sevilen şarkılarıyla konser alanını dolduran on binlere unutulmaz bir gece yaşattı.

ENFEST GEBZE’DE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Gebze Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen EnFest etkinlikleri, gün boyunca farklı yaş gruplarından vatandaşları bir araya getirdi. Organizasyon kapsamında üniversite müzik gruplarının sahne performansları, turnuva finalleri, DJ gösterileri, gastronomi yarışmaları, ödüllü bilgi yarışmaları ve çeşitli interaktif etkinlikler düzenlendi. Festival alanında özellikle gençlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, gün boyunca hareketli anlar yaşandı.

FATMA TURGUT SAHNE PERFORMANSIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Gecenin en çok beklenen anı ise Fatma Turgut’un sahneye çıkışı oldu. Konser alanını dolduran vatandaşlar sanatçının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Turgut, “Mübadele Günleri”, “Pembe Mezarlık” ve “Ağlamam Zaman Aldı” gibi sevilen parçalarını seslendirdi.
Sahnedeki enerjisiyle büyük ilgi gören sanatçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak festivale katılan gençlere teşekkür etti. Turgut, “Burada olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROTOKOLDEN GENÇLERE GELECEK MESAJI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba da etkinlikte yaptığı konuşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletti. Soba, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, gençlerin daha iyi yarınlara ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise gençlere hitaben yaptığı konuşmada tarih bilincinin önemine dikkat çekti. Gençlerin geçmişlerini iyi tanımaları ve gelecek hedeflerini güçlü şekilde belirlemeleri gerektiğini söyleyen Büyükgöz, konuşmasının ardından Fatma Turgut’a Gebzespor’un 71. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gebzespor kaşkolü hediye etti.





