Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Fatih Portakal, soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

SORUŞTURMA MALİ SUÇLAR KAPSAMINDA YÜRÜTÜLÜYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Ahbap Derneği çalışanlarına yönelik hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri ile teknik ve fiziki takip çalışmalarından elde edilen veriler incelenmeye alındı.

DOSYADA DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, bazı şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz yüksek tutarlı para hareketleri tespit edildi. Şüpheliler arasında yüksek miktarlarda para transferleri gerçekleştirildiği, şans oyunları hesaplarına yüklü miktarda para aktararak bahis oynandığı ve bu yolla önemli miktarda maddi kayıp yaşandığı öne sürüldü.

DÜĞÜN KONVOYUNDA FECİ KAZA! BARİYER OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
DÜĞÜN KONVOYUNDA FECİ KAZA! BARİYER OTOMOBİLİ BİÇTİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
İçeriği Görüntüle

Dosyada ayrıca, kısa süre içerisinde şüpheliler arasında zincirleme şekilde çok sayıda tapu devir işleminin gerçekleştirildiği iddiaları da yer aldı.

FATİH PORTAKAL'IN İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında gazeteci Fatih Portakal'ın da ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildiği öğrenildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.