Mardin’in Artuklu ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile otomobil kafa kafaya çarpıştı. Feci kazada olay yerinde bir kişi hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişi de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralanan üç kişinin tedavisi ise hastanelerde sürüyor. Kaza sonrası olay yerine sevk edilen ekipler, bölgede güvenlik önlemleri aldı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
KAZA AKINCI MAHALLESİ’NDE MEYDANA GELDİ
Kaza, Artuklu ilçesine bağlı Akıncı Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 47 AAV 059 plakalı tır ile 34 SB 6901 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Her iki sürücünün de direksiyon hâkimiyetini kaybettiği belirtilirken, çarpışmanın şiddetiyle otomobildeki yolcular araç içinde sıkıştı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
MELEK DURMUŞ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
Kazada otomobilde bulunan 26 yaşındaki Melek Durmuş’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Ayşenur Kutukçu ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Muhammed Heja S. (22), Kadir Can S. (24) ve Beyzanur Ç. (26) isimli yolcuların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kazanın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı. Polis ekipleri, çarpışmanın nedenine ilişkin teknik çalışma yürütürken, araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Kazanın net nedeninin belirlenmesi için her iki aracın da teknik verileri inceleniyor. Yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, kazaya ilişkin adli sürecin sürdüğü belirtildi.




