Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün talimatıyla, Zabıta Müdürlüğü Denetim ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların bütçesini ve sağlığını olumsuz etkileyecek durumları tespit etmek için ilçe genelinde temel gıda üretimi ve satışı konusunda faaliyet yürüten fırınlar, lokantalar, pastaneler, marketler, bakkallar unlu ve tatlı üretimi yapan imalathanelerde denetimlerini arttırdı.
ÖNCE SAĞLIK
Ramazan nedeniyle halk sağlığının gözetildiği denetimlerini sıklaştıran Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınları mercek altına aldı. Ramazan ayı başından itibaren periyodik olarak denetlenen fırınlarda, gramaj ve hijyen konularında denetimler arttırılırken, işletmelerin ruhsat ve hijyen belgeleri de kontrol ediliyor.
Ekipler, fırınlarda çalışan personelin hijyen eğitim belgeleri, başta olmak üzere gramaj ve hijyen konularına uyulup uyulmadığını gözden geçirdi. İşletmelerde un çuvallarının saklandığı depolar, hamurun yapıldığı tekneler, hamurların bekletildiği odalar, çalışanların iş elbiseleri, soyunma odaları, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, havalandırma sistemleri, ilk yardım dolapları, yangın müdahale sistemleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları ve üretim izinleri tek tek kontrol edildi.
KURALLARA UYANLARA TEBRİK VE TEŞEKKÜR
Eksik evrak tespit ettikleri fırın sahiplerine, eksikliklerinin en kısa zamanda giderilmesi konusunda uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü Denetim ekipleri, gramajlara ve genel kurallara uyan esnafı tebrik ederek teşekkür ettiler. Zabıta denetimleri, Başiskele’de Ramazan boyunca gıda üretimi yapan tüm iş kollarını kapsayacak şekilde devam edecek.