Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Köşklü Çeşme Mahallesi 553. Sokak’ta bulunan bir binada, geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına sonrası çatıda yer alan güneş panelleri risk oluşturmaya başladı. Olası bir kazanın önüne geçmek isteyen bina sakinleri, vinç yardımıyla panelleri çatıdan indirerek geçici olarak bina önüne bıraktı.

Aile Skandalı! Dayısının Eşiyle İlişki Yaşadı, Kızıyla Evlendi
Aile Skandalı! Dayısının Eşiyle İlişki Yaşadı, Kızıyla Evlendi
İçeriği Görüntüle

TEHLİKE OLUŞTURMASIN DİYE İNDİRİLDİ, ÇALINDI

Toplam 8 güneş paneli güvenlik gerekçesiyle sökülürken, kısa süre sonra panellerden 5’inin yerinde olmadığı fark edildi. Bina sakini durumu polis ekiplerine bildirdi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 28 Ocak günü saat 10.00 sıralarında olay yerine gelen 2 kadının, panelleri “çekçek” olarak tabir edilen el arabasına yükleyerek götürdüğünü tespit etti.

“HER BİRİ 15 BİN LİRA, TOPLAM 75 BİN TL ZARARIM VAR”

Yaşananları anlatan bina sakinlerinden Zeki Usta, panellerin tamamen güvenlik amacıyla indirildiğini belirterek,
“Fırtına nedeniyle çatıda bulunan 8 güneş paneli ciddi risk oluşturmaya başlamıştı. Tehlike arz etmemesi için vinç çağırdık, hatta iki vinç geldi çünkü tek vinçle indirmek mümkün değildi. Panelleri aşağıya aldık ve geçici olarak evin önünde bıraktık. Ancak 28 Ocak sabahı saat 10.00 sıralarında, iki kişinin panelleri çekçekle götürdüğünü kamera kayıtlarından gördük. Polisi aradık, inceleme yapıldı ve Beylikbağı Karakolu’na giderek ifademizi verdik. Her biri yaklaşık 15 bin lira değerinde olan 5 panel çalındı. Toplamda 75 bin TL zararım var” dedi.

POLİS ŞÜPHELİLERİN PEŞİNDE

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA