EDEBI HAYAT OKUMALARI SINAVINA 8 BIN ÖĞRENCI BAŞVURDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesinin sınavı yapıldı. Kocaelinde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında ortaöğretim öğrencileri Mustafa Ruhi Şirine ait eserleri lise öğrencileri ise Sezai Karakoça ait eserleri okuyarak bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutuldu.
ÖDÜL TÖRENİ 25 NİSANDA
Sınava girmek için 7 bin 955 öğrenci başvuru yaptı. Sınav 12 ilçede Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 2 saat süren sınava katılan öğrencilere 120 soru yöneltildi. Sonuçların ilan edilmesi sonrası 25 Nisan Çarşamba günü saat 11.00de SDKMde yazar Mustafa Ruhi Şirinin katılımıyla ödül töreni düzenlenecek.
KİTAP OKUMAYI ÖZENDİRİYOR
Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesi ile öğrencilerde kitap sevgisi oluşması öğrencilerin kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul 159 liseden 7 bin 955 öğrenci kitap okuma projesine katıldı. Proje öğrencilere Türkçeyi doğru güzel etkili kullanma becerisini kazandırmak kitap okumayı sevdirmek öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek onlara güven duygusu kazandırmak bilim ve sanat eğilimi sağlamak milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını taşıyor.
MUSTAFA RUHİ ŞİRİN VE SEZAİ KARAKOÇ KİTAPLARI
Ortaokul öğrencileri Mustafa Ruhi Şirine ait Geceleri Mızıka Çalan Kedi Her Çocuğun Bir Yıldızı Var Mavi Rüyalar Gören Çocuk Dünyaya Gülen Adam Aşk Olsun Çocuğum Aşk Olsun kitaplarından lise öğrencileri ise Sezai Karakoça ait Diriliş Neslinin Amentüsü Monna Rosa Şiirler-I Alınyazısı Saati Şiirler Günlük Yazılar 4 Gün Saati Diriliş Muştusu kitaplarından sınava tabi tutuldu. Başarılı olan öğrencileri ve grubu başarılı olan rehber öğretmenleri ile okullarını ise kitap seti ve bilgisayar ödülleri bekliyor.