Kocaeli Haber - Uğramış olduğu silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik-İş Sendikası eski Genel Başkanı ve Onursal Başkanı Abdullah Karacan vefatının yıldönümünde dualarla anıldı
Kocaeli Haber - Uğramış olduğu silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik-İş Sendikası eski Genel Başkanı ve Onursal Başkanı Abdullah Karacan vefatının 4’üncü yıldönümünde dualarla anıldı. Bağçeşme Mezarlığındaki mezarında dualar ile anılan Karacan için Kur-an’ı Kerim tilavetinin okundu. Anma törenine Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Genel Başkan Yardımcısı Alperen Şakacı, Karacan’ın ailesi, sendika yöneticileri, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu, sendika üyeleri katıldı.
bir işçi önderi olarak tarihteki yerini aldığını ifade eden Genel Başkan Alaaddin Sarı, "Genel Başkan Abdullah Karacan, grevler ertelenerek toplu sözleşme hakkımız kullanılamaz hale sokulurken kararlı bir duruş sergiledi ve hak kayıpları yaşanmadan bu sürecin tamamlanması sağlandı. Kendi ifadesiyle “Görevimiz ve Temel Hedefimiz Sendikamızı Geleceğin Sendikası Yapmaktır.” diyen Abdullah Karacan, Genel Başkanlığı döneminde Lastik-İş Sendikasında tarihsel bir dönüşüm gerçekleştirdi.” cümlelerinin ardından ‘’Abdullah Karacan onuru ile yaşadı; mücadele anlayışıyla örnek bir yaşam sürdü. Arkadaşları, dostları ve Genel Başkanı olduğu Lastik-İş Sendikasının üyeleri olarak bizlere ölümsüz bir miras bıraktı. Karacan, gerek Lastik-İş’e kattıklarıyla, gerekse sendikal mücadelede örnek tutumuyla işçi sınıfının gönlünde silinmez izler bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Abdullah Karacan, Türkiye Sendikacılığının yüz akı olmuş ve Lastik-İş Sendikasını her yönden geliştirip güçlendiren bir döneme imza atmıştır.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Sarı, konuşmasına, "Sendikamız Lastik-İş, Karacan’ı sonsuza kadar yaşatmak ve ölümsüz kılmak için tüm üyeleri ile birlikte gerekenleri yerine getirecektir. Kendisini 4. ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz” cümleleri ile son verdi.