Sınav Koleji Kartepe Şahin Kampüsü Görsel ve Yaratıcı Sanatlar Kulübü öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Koss Gençlik Sergisi” adıyla düzenlenen sanat sergisi, Kartepe Sanat Evi’nde sanatseverlerle buluştu.
44 Genç Sanatçıdan Ortak Üretim
Sergide, 44 öğrencinin katkısıyla hazırlanan heykel, enstalasyon, seramik ve resim çalışmaları yer alıyor. Genç sanatçılar, modern yaklaşımlarla oluşturdukları eserlerde bireysel yaratıcılıklarını ortaya koyarken, toplumsal mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.
19 Mayıs Ruhu Sanatla Anlatılıyor
“Koss Gençlik Sergisi”, gençlerin sanata olan ilgisini teşvik etmenin yanı sıra, milli bayramın anlam ve önemini sanatsal bir dille aktarmayı hedefliyor. Sergi, 20 Mayıs’a kadar Kartepe Sanat Evi’nde ziyarete açık olacak.
Başkan Kocaman’dan Gençlere Tebrik
Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, sergiyi ziyaret ederek genç sanatçılara övgü dolu sözlerle destek verdi. Kocaman, “Bugün Kartepe’mizin gençleri bu anlamlı günü sanatsal bir dille yaşatarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Her bir eser, gençlerimizin düşünce gücünü, duygularını ve sanatla kurduğu bağı yansıtıyor. Tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sanatla büyüyen bir nesil, umutla bakan bir gelecektir” ifadelerini kullandı.