Darıca Belediyesi, çocukları teknolojiyle erken yaşta tanıştırarak geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Robotik Kodlama ve STEM Atölyeleri Başlıyor
Darıca’da 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek “Robotik Kodlama ve STEM/Maker Atölyeleri” için kayıtlar 11-22 Eylül tarihleri arasında Abdi İpekçi KİGEM’de yapılacak. Kurslar, çocukların hem eğlenmesini hem de teknoloji ile iç içe bir eğitim sürecinden geçmesini sağlayacak.
Başkan Bıyık: “Çocuklar Bizim Geleceğimiz”
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, teknolojiyi doğru ve verimli kullanmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların erken yaşta teknolojiyle tanışmaları ve üretime dayalı düşünme becerilerini geliştirmeleri için Robotik Kodlama ve STEM/Maker atölyelerini başlatıyoruz. Amacımız, geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını ve yazılımcılarını yetiştirmek. Tüm minik mucitlerimizi bu kurslara davet ediyorum.”