Türkiye Güreş Federasyonu, Darıca Belediyesi ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Darıca’da düzenlenen 17 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Eray Şamdan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda genç güreşçiler, Türkiye şampiyonluğu için ter döküyor.

YÜZLERCE SPORCU MADALYA İÇİN MÜCADELE EDİYOR
Şampiyonada erkekler serbest stilde 330, grekoromen stilde 270 ve kadınlar serbest stilde 300 sporcu mindere çıkarak madalya mücadelesi veriyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular, final müsabakalarına yükselmek için kıyasıya rekabet ediyor.

TAHA AKGÜL: GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BURADA
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, organizasyonun önemine dikkat çekerek, “Geleceğin olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlarının çıkacağı bir turnuva düzenliyoruz. En sevdiğimiz yaş grupları 15 ve 17 yaş grupları. Teknik heyetimiz ve antrenörlerimiz sporcuları dikkatle izliyor. Yenilen sporcularımız hiç üzülmesin.” ifadelerini kullandı.

PROTOKOLDEN SPORCULARA DESTEK MESAJI
Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez, güreş branşında elde edilen başarılı sonuçların kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ise Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da şampiyonanın centilmence ve sakatlıksız şekilde tamamlanmasını temenni ederek, hak eden sporcuların kazanmasını diledi.

FİNALLER 8 ŞUBAT’TA
17 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası, 8 Şubat’ta yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek. Turnuva sonunda dereceye giren sporcular, Türkiye şampiyonluğu unvanının sahibi olacak.





