İzmit Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirildi. Yerel seçimlerin ardından yoğun bir gündemle toplanan mecliste, 1 Ocak 2025 ile 31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan faaliyet ve denetim raporları ele alındı. Toplantıda söz alan CHP Meclis Üyesi Nazım Gençtürk, İzmit Belediyesi’nin mali yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gençtürk, mevcut ekonomik koşullara ve çeşitli baskılara rağmen belediyenin bütçe planlamasında disiplinli bir yönetim sergilediğini ifade etti.

MALİ DİSİPLİN VE ŞEFFAFLIK VURGUSU

Faaliyet ve denetim raporlarına değinen Gençtürk, İzmit Belediyesi’nde mali disiplinin ve şeffaflığın esas alındığını belirtti. Belediyenin liyakat temelli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini ifade eden Gençtürk, hizmet odaklı bütçe planlamasının somut şekilde görüldüğünü dile getirdi. Türkiye genelinde yaşanan ekonomik zorluklara dikkat çeken Gençtürk, buna ek olarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeler üzerindeki siyasi ve idari baskılara rağmen İzmit Belediyesi’nin mali dengelerini koruduğunu söyledi. Bu yaklaşımın, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına katkı sunduğunu vurguladı.

İHALE SÜREÇLERİNDE YÜKSEK ŞEFFAFLIK ORANI

İhale süreçlerine ilişkin verileri de paylaşan Gençtürk, İzmit Belediyesi’nde ihalelerin yüzde 97’sinin açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Bu durumun katılımcılığı artırdığını ve rekabet ortamını güçlendirdiğini ifade eden Gençtürk, diğer belediyelerde bu oranın en iyi ihtimalle yüzde 65-70 seviyelerinde kaldığını savundu. Açık ihale oranının yüksek olmasının, kamuoyunda güven oluşturduğunu belirten Gençtürk, bu nedenle Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibine teşekkür etti.

HAYVAN BARINAĞI VE PROJELERDE SON DURUM

Konuşmasında devam eden projelere de değinen Gençtürk, hayvan barınağı projesinin yer tahsisi sürecinde yaklaşık üç yıl geciktiğini söyledi. Bu gecikmenin bürokratik engellerden kaynaklandığını ifade eden Gençtürk, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Sağlıklı ve modern bir hayvan barınağının herkesin ortak amacı olduğunu vurgulayan Gençtürk, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tesisin hizmete açılacağını dile getirdi.

ÇOCUKLAR BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİNİ OYUNCAK MÜZESİ’NDE HAZIRLAYACAK
ÇOCUKLAR BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİNİ OYUNCAK MÜZESİ’NDE HAZIRLAYACAK
İçeriği Görüntüle

Öte yandan Gençtürk, “Leyla Hanım” filminin de uygun zaman ve mekânda izleyiciyle buluşturulacağını ifade ederek konuşmasını tamamladı.