İstanbul’daki gıda zehirlenmesi faciasında zincir ölüm haberlerinin ardından bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Böcek ailesinin kaldığı otelde konaklayan iki turist, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye başvurdu.
TURİSTLER HASTANEYE KALDIRILDI, HAYATİ TEHLİKELERİ YOK
Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde otelde konaklayan iki turistin bulantı ve kusma şikayetleri yaşadığı öğrenildi. Şikayetlerin ardından hastaneye kaldırılan turistlerin tedavi edildiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
OTELDE DENETİMLER YAPILIYOR
Aile fertlerinin peş peşe hayatını kaybetmesi ve turistlerin rahatsızlanması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin otelde inceleme ve denetim yaptığı öğrenildi. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de otelde çalışma yürüttü.

OLAY NASIL BAŞLAMIŞTI?
Fatih’teki bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal (3), 12 Kasım’da mide bulantısı ve kusma şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Çocuklar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, anne ve baba yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.
Polis ekiplerinin çalışmasında ailenin 9 Kasım’da Almanya’dan İstanbul’a geldiği, 11 Kasım’da Ortaköy’de bulunan bir seyyar satıcıdan midye yediği ve bir restoranda yemek tükettiği belirlenmişti. Şikayetlerin ardından aile hastaneye gitmiş ancak taburcu edildikten sonra otele dönmüştü.
ZİNCİR ÖLÜMLERDE SON KAYIP ANNE ÇİĞDEM BÖCEK OLDU
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren anne Çiğdem Böcek, dün sabah hayatını kaybetti. Böylece faciada yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi. Baba Servet Böcek’in tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi.
SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
Olayın ardından hem İl Sağlık Müdürlüğü hem adli makamlar tarafından geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Oteldeki incelemeler devam ederken, yeni bulguların soruşturmaya yön vermesi bekleniyor.


