GEBZESPOR BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK’TEN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ: "BÜTÇEMİZ 200 MİLYON TL"
GEBZESPOR BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK’TEN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ: "BÜTÇEMİZ 200 MİLYON TL"
İçeriği Görüntüle

Yeniden Refah Partisi Gebze teşkilatı tarafından paylaşılan yeni dönem ekonomi politikalarında “Yaşanabilir Türkiye” hedefi ön plana çıktı. Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Halil Bilikçi öncülüğünde yapılan açıklamada, adil paylaşım modeli, denk bütçe uygulaması ve üretim odaklı ekonomi yaklaşımına dikkat çekildi. Açıklamada vatandaşın alım gücünün korunması, gelir dağılımında adaletin sağlanması ve borçlanma ekonomisinin sona erdirilmesi hedefleri öne çıktı.

HALİL BİLİKÇİ’DEN “ADİL PAYLAŞIM MODELİ” MESAJI

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Halil Bilikçi tarafından yapılan değerlendirmede, ekonomik sistemde adaletin yeniden tesis edilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada “Adil Paylaşım Modeli” ile nimet ve külfet dengesinin sağlanacağı belirtilirken, emek harcamadan kazanç elde edilmesine ve haksız kazanç yollarına karşı mücadele edileceği ifade edildi.

Gelir dağılımında bireyler, bölgeler ve üretim faktörleri arasında adaletin sağlanmasının hedeflendiği belirtilirken, vatandaşların enflasyon karşısında alım gücünün korunacağı mesajı verildi.

Ayrıca para ile reel değerler arasındaki dengenin sürdürülebilir şekilde muhafaza edilmesinin planlandığı kaydedildi.

DENK BÜTÇE VE HAVUZ SİSTEMİ YENİDEN GÜNDEMDE

Ekonomi politikalarının en önemli başlıklarından biri olarak “Denk Bütçe” modeli gösterildi. Halil Bilikçi, devletin kaynak ihtiyacının borçlanma, zam ve yeni vergiler yerine milli kaynak paketleriyle karşılanacağını ifade etti.

Kamu-Tek Hesap sistemi olarak bilinen “Havuz Sistemi”nin yeniden hayata geçirileceğini belirten Bilikçi, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Borçlanma ve borcu borçla kapatma anlayışına son verilmesinin amaçlandığı belirtilirken, merkezi ve yerel yönetim bütçelerinin denk şekilde hazırlanmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada kamu bütçesinden faiz giderlerine aktarılan kaynakların azaltılmasının da hedefler arasında yer aldığı ifade edildi.

VERGİ VE GELİR POLİTİKALARINDA YENİ DÜZENLEME HEDEFİ

Yeniden Refah Partisi Gebze teşkilatı tarafından paylaşılan ekonomi vizyonunda vergi sisteminin yeniden düzenleneceği belirtildi. Vergi yapısının daha sade, adil ve düşük oranlı hale getirileceği ifade edildi.

İşçi, memur ve emekli gelirlerinden vergi alınmaması gerektiği vurgulanırken, asgari ücret ve emekli maaşlarının insan onuruna yakışır seviyeye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Dolaylı vergilerin azaltılması ve üretim odaklı güçlü reel ekonominin oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, ithalata bağımlılığı azaltan ve katma değerli üretimi artıran reformların hayata geçirileceği kaydedildi.