Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, koruma polisi Şükrü Eroğlu ve eski polis memuru Gökhan Ertok hakkında ek suçlamalar yöneltildi.
DİJİTAL MATERYALLERDEKİ İNCELEME SONRASI YENİ SUÇLAMALAR
Soruşturma kapsamında Tuncay Sonel’in dijital materyallerinde yapılan teknik incelemelerde bazı yazışma ve veriler tespit edildi.
İncelemelerde Sonel ile eski polis memuru Gökhan Ertok arasındaki yazışmaların; suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, yağma ve bilişim sistemlerindeki verileri yok etme veya değiştirme kapsamında değerlendirildiği belirtildi.
4 FARKLI SUÇTAN TUTUKLANDILAR
Soruşturma kapsamında Sonel, Eroğlu ve Ertok cezaevinden alınarak Erzurum Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi’ne sevk edilen 3 isim, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, şüpheliler hakkında;
- Nitelikli yağma
- Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
- Bilişim sistemlerine hukuka aykırı girme ve bozma
- Kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi
suçlarından da tutuklama kararı verdi.
SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 16’YA YÜKSELDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden S.K. de tutuklanırken, E.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yaşanan gelişmelerin ardından Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalarda tutuklu sayısının 16’ya yükseldiği bildirildi.
GÜLİSTAN DOKU 2020’DEN BERİ ARANIYOR
Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren haber alınamıyor.
Ailesi, 6 Ocak 2020’de Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulunmuş, kentte geniş çaplı arama çalışmaları başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında daha önce çok sayıda kişi hakkında işlem yapılırken, bazı şüpheliler tutuklanmış, bazıları hakkında ise adli kontrol kararları uygulanmıştı.
Gülistan Doku’nun akıbetine ilişkin soruşturma devam ediyor.




