İzmit Belediyesi’ne bağlı SARBAŞ, Gülümse Kafelerde satılan tatlı ve unlu mamulleri dışarıdan almak yerine kendi tesislerinde üretmeye başladı. Yaklaşık bir aydır belediye personeli tarafından gıda mühendisleri denetiminde hazırlanan ürünlerle hem kalite kontrolü artırıldı hem de maliyetlerin düştüğü bildirildi.

Gülümse Kafelerde Büyük Değişim! Sarbaş Kendi Üretimine Geçti (3)

Çetin Sarıca: “Kamu Parası İçin Soru Sormak Görevimizdir”
Çetin Sarıca: “Kamu Parası İçin Soru Sormak Görevimizdir”
İçeriği Görüntüle

SARBAŞ KENDİ ÜRETİM MODELİNE GEÇTİ

SARBAŞ tarafından Gülümse Kafelerde satışa sunulan tüm tatlı, tuzlu ve hamur işi ürünler artık belediyenin kendi mutfağında üretiliyor. Üretimin yaklaşık bir aydır tamamen belediye personeli tarafından ve hijyen kurallarına uygun şekilde yapıldığı, bu dönüşümle birlikte daha hızlı üretim sağlandığı ve maliyetlerin önemli ölçüde düştüğü ifade edildi.

Gülümse Kafelerde Büyük Değişim! Sarbaş Kendi Üretimine Geçti (5)

BAŞKAN HÜRRİYET: “SARBAŞ ARTIK SADECE İŞLETEN DEĞİL, ÜRETEN BÜYÜK BİR YAPI”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, SARBAŞ’ın büyüyerek dışarıya bağımlı bir işletme olmaktan çıktığını, üretim gerçekleştiren güçlü bir yapıya dönüştüğünü vurguladı. Hürriyet, “Halkın parasını doğru kullanmaya çalışıyoruz, mümkün olduğunca kendi üretimimizi yapıyoruz” dedi. SARBAŞ İşletmeler Müdürü Nuri Top ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci de açıklamalara eşlik etti.

Gülümse Kafelerde Büyük Değişim! Sarbaş Kendi Üretimine Geçti (4)

“DAHA HİJYENİK, DAHA EKONOMİK VE DAHA HIZLI ÜRETİM”

Başkan Hürriyet, yemek ve tatlı üretiminde dışarıya bağlı kalmamak için deneme üretimine başladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Gördük ki çok daha güzel oluyor. Daha hijyenik, daha az maliyetli ve daha hızlı üretim çıkartabiliyoruz. Gülümse Kafelerimizde yenen birçok ürün artık tamamen belediyemizin personeli eliyle, ruhsatlı ve kontrollü şekilde üretiliyor.”

Gülümse Kafelerde Büyük Değişim! Sarbaş Kendi Üretimine Geçti (1)

“ÜRETEN BELEDİYE VİZYONUYLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

SARBAŞ’ın mutfağının profesyonel üretim alanına dönüştüğünü aktaran Hürriyet, İzmit Belediyesi’nin tüm birimlerinde üretim modelinin güçlendirildiğini belirtti:

“Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden Aşevi’ne, Gülümse Kafelerden sosyal mutfaklara kadar her alanda üreten belediye vizyonuyla hareket ediyoruz.”

Gülümse Kafelerde Büyük Değişim! Sarbaş Kendi Üretimine Geçti (2)

“GÜLÜMSE KAFE MARKASINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Üretim alanında hamur makineleri, endüstriyel fırınlar ve soğutma dolaplarının bulunduğunu ifade eden Hürriyet, üretimin her geçen gün artacağına dikkat çekti:

“Gülümse Kafeler artık bir marka ve bu markayı daha da büyütmek bizim görevimiz. Halkımızın parasını doğru kullanmaya çalışıyoruz; üreterek tasarruf ediyoruz.”

“ÜRÜNLERİMİZİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİRSİNİZ”

Başkan Hürriyet son olarak tüm çalışanlara teşekkür ederek, üretilen ürünlerin güvenle tüketilebileceğinin altını çizdi:

“Hazıra yönelmek yerine kendi üretimimizi yapmanın kıymetli olduğuna inanıyoruz. Kentimize ve işletmelerimize hayırlı olsun. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık.”