Güney Marmara Otoyolu’nun Kocaeli ayağında Karamürsel’in ardından Gölcük hattını da mercek altına aldık. Projenin geçmesi beklenen güzergahlardan biri olan Karaköprü Mahallesi’nde konuşan Mahalle Muhtarı Resul Aşçı, otoyolun mevcut haliyle tarım alanları, hayvancılık yapılan bölgeler ve seraların bulunduğu alandan geçmesinin beklendiğini belirterek, güzergahın Asardere tarafına kaydırılmasını istediklerini söyledi.

GÜNEY MARMARA OTOYOLU İÇİN SAHAYA İNDİK

Kocaeli’nin ulaşım geleceğini yakından ilgilendiren Güney Marmara Otoyolu projesinde güzergah tartışmaları devam ediyor. Bugün Kocaeli Gazetesi ve Kocaeli TV medya grubu olarak otoyolun geçeceği mahallelerde muhtarlarla görüşerek, “Yol hangi sokaklardan ve bölgelerden geçecek?”, “Mahalle sakinleri projeye nasıl bakıyor?”, “Güzergaha itiraz var mı?” sorularına yanıt aradık.

Bu kapsamda Gölcük Karaköprü Mahallesi’nde konuşan Mahalle Muhtarı Resul Aşçı, otoyol güzergahına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Whatsapp Image 2026 06 14 At 22.38.13

“TAŞ OCAKLARI BÖLGESİNDEN ÇIKIŞ VERECEK”

Karaköprü Mahallesi Muhtarı Resul Aşçı, Güney Marmara Otoyolu’nun mahallelerinden geçmesi beklenen hattını gazetemize anlattı. Aşçı, otoyolun Taş Ocakları bölgesinden çıkarak Hisareyn merkez hattından ilerleyeceğini belirtti.

Aşçı, “Mahallemizden geçecek olan Güney Marmara Otoyolu, buradan Taş Ocakları bölümünden, Hisareyn merkezden çıkış vererek Taş Ocağı tarafından aşağı doğru Yazlık tarafına, Yazlık’tan da Yeniköy limanlara doğru geçiş yapacak” dedi.

Whatsapp Image 2026 06 14 At 22.38.13 (1)

“GÖNLÜMÜZ ASARDERE TARAFINDAN GEÇMESİNDEN YANA”

Mevcut güzergahın tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları etkileyebileceğini söyleyen Muhtar Aşçı, yolun farklı bir bölgeden geçirilmesini istediklerini ifade etti.

Aşçı, “Gönül ister ki buradan değil de diğer taraftan, Asardere tarafından geçsin. Çünkü burada tarım alanları var. Hayvancılık yapanlar var. Serası olanlar var. Güzelim bölgenin heba olmasını istemiyoruz. Vatandaşlar da istemiyor” ifadelerini kullandı.

TARIM ALANLARI, SERALAR VE HAYVANCILIK BÖLGESİ GÜZERGAHTA

Güney Marmara Otoyolu’nun Gölcük Karaköprü hattında tarım yapılan alanlardan geçmesinin beklendiğini belirten Aşçı, mahalle sakinlerinin bu nedenle endişeli olduğunu söyledi. Bölgedeki seralar, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ve tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirten Aşçı, alternatif güzergah talebinde bulundu.

9 HAZİRAN 2026 KOCAELİ’DE O MAHALLELERDE SU KESİNTİSİ!
9 HAZİRAN 2026 KOCAELİ’DE O MAHALLELERDE SU KESİNTİSİ!
İçeriği Görüntüle

“HAZIR YOL VAR, ORADAN GİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Karaköprü Mahalle Muhtarı Resul Aşçı, Asardere tarafında hali hazırda bir yol bulunduğunu belirterek, otoyolun bu bölgeden geçirilmesini istediklerini söyledi.

Aşçı, “Diğer tarafta dere tarafından hazır yolumuz da var. Oradan gitmesini istiyoruz. Yetkililere de söylüyoruz, sesleniyoruz. İnşallah düşündüğümüzü yaparlar ya da istediğimizi yaparlar” dedi.

Beyza Akgüneş 2026 06 15T012626.025

İTİRAZ DİLEKÇELERİ TOPLANACAK

Mahallede güzergaha ilişkin itiraz süreci başlatmayı planladıklarını belirten Muhtar Aşçı, gerekli dilekçeleri toplayarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a sunacaklarını söyledi.

Aşçı, “Bunun için gerekli dilekçeleri, itiraz dilekçelerini toplayacağız. Tahir Başkanımıza da sunacağız. İstiyoruz ki, düşünüyoruz ki Tahir Başkanımız da buradan gitmesini istemiyor” diye konuştu.

TÜNEL ÇIKIŞI TAŞ OCAKLARI BÖLGESİNDE OLACAK

Güzergahın sahadaki konumunu da anlatan Karaköprü Muhtarı Resul Aşçı, tünel çıkışının eski askeri alan olarak kullanılan Taş Ocakları bölgesinden olacağını ifade etti.

Aşçı, “Bölge eski askerin kullanmış olduğu Taş Ocakları bölgesi. Otobanın tünelinin çıkışı buradan olacak. Buradan Hisareyn merkezden devam edecek. Oradan da sağdan aşağı doğru, karşı sitelerin arasından Karaköprü’den limana doğru iniş yapacak” dedi.

KARAKÖPRÜ’DEN LİMANLARA UZANAN HAT

Muhtar Aşçı’nın gazetemize aktardığı bilgilere göre Güney Marmara Otoyolu’nun Gölcük hattı; Taş Ocakları bölgesinden çıkış vererek Hisareyn merkezden ilerleyecek, ardından Yazlık tarafına doğru devam edecek. Güzergahın Karaköprü’den aşağı doğru inerek Yeniköy limanlar bölgesine ulaşması bekleniyor.

VATANDAŞLAR GÜZERGAHIN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR

Karaköprü Mahallesi’nde özellikle tarım alanları, seralar ve hayvancılık yapılan bölgelerin etkilenme ihtimali vatandaşları endişelendiriyor. Mahalle Muhtarı Resul Aşçı, vatandaşların güzelim bölgenin zarar görmesini istemediğini belirterek, yetkililere güzergahın Asardere tarafına alınması çağrısında bulundu.

İhbar Hattı; +90 543 335 41 41

Çetin Gürol - Bugün Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Beyza Akgüneş - Bugün Kocaeli Gazetesi Muhabiri
Enes Karakuş - Kocaeli TV Muhabiri
Fatıma Nur Uçar - Kocaeli TV Muhabiri

Muhabir: Beyza Akgüneş