Güney Marmara Otoyolu projesinin Gölcük Hisareyn’den geçecek güzergâhıyla ilgili tartışmalar sürerken, bölgede farklı bir görüş daha gündeme geldi. Hisareyn Muhtarı ile yaptığımız röportajın ardından gazetemizle iletişime geçen mahalle sakini, Asarköyspor Kulüp Başkanı ve köy esnafı Güven Özmen, projeye destek verdiğini açıkladı.
Köyde uzun yıllardır esnaflık yaptığını, aynı zamanda bölgede geniş tarım arazileri bulunduğunu belirten Özmen, otoyolun Hisareyn için bir gelişim fırsatı olduğunu savundu.

“BURADA TARIM BİTTİ, VERİM ALAMIYORUZ”
Bölgede meyvecilik yaptığını ancak artık verim alamadığını söyleyen Özmen, tarımın eskisi gibi gelir getirmediğini ifade etti. 20 dönüm akça armudu ve çavuş üzümü bulunduğunu belirten Özmen, her yıl ciddi masraf yaptığını ancak karşılığını alamadığını söyledi.
Özmen, “Benim 20 dönüm akça armudum var, çavuş üzümüm var. Her sene masraf yapıyorum, para karşılığı yok. 100 bin lira masraf yapıyorum, verim alamıyorum. Burada verim olayı bitti artık, meyvecilik bitti” dedi.

“BEN GÖNÜLLÜ OLARAK GEÇMESİNİ İSTİYORUM”
Güzergâhın kendi arazilerine de denk geldiğini belirten Özmen, buna rağmen projeye karşı olmadığını söyledi. Köyün artık genişlemesi, iş yerlerinin açılması ve ekonomik hareketliliğin artması gerektiğini savunan Özmen, şu ifadeleri kullandı:
“Benim yerim orası. Ben gönüllü olarak gitmesini istiyorum. Çünkü masraflar çoğaldı, bakamıyoruz. Burası artık gelişsin diyorum. Ticarethaneler kurulsun, bir şehir olsun, hareket olsun. Ben 120 dönüm yerimin gitmesini istiyorum.”
“BU KÖY ÖLÜ KÖY GİBİ, HAREKET YOK”
Hisareyn’de esnaf olduğunu belirten Özmen, köyde ekonomik ve sosyal hareketliliğin azaldığını dile getirdi. Köyün artık gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Özmen, otoyol projesinin bu noktada önemli bir fırsat olabileceğini savundu.
Özmen, “Esnafım burada. Saat 9’da burada hayat bitiyor. Millet dağılıyor, kahvelere gelen yok, bir şey yok. Zindan gibi karanlık. Bir adım ilerleme yok köyümde. Ben onun için geçmesini istiyorum” dedi.
“YERİ OLMAYANLAR İTİRAZ EDİYOR”
Projeye karşı çıkanların önemli bir kısmının güzergâhta yeri bulunmadığını ileri süren Özmen, “Benim amacım bu köyün gelişmesi. Burada yeri olmayanlar sadece itiraz ediyor. Rahatımız bozulmasın istiyorlar. Ama burası gelişsin, iş yerleri açılsın” ifadelerini kullandı.
Özmen, bölgede yer sahibi olan birçok kişinin projeye karşı olmadığını iddia ederek, “Buranın yüzde 80’i razı. Yer sahiplerinin hepsi razı. Ben ne diyorum; yer sahibi olmayanlar burada razı değil. Rahatımız bozulacak diye istemiyorlar” dedi.

“OTOBAN GEÇSİN, BURADA NE YERLER YAPILACAK”
Güney Marmara Otoyolu’nun Hisareyn’e değer katacağını savunan Özmen, projenin yalnızca ulaşım açısından değil, bölgenin ekonomik geleceği açısından da önemli olduğunu belirtti.
Özmen, “Bu köyün ilerlemesi için bu projenin olması şart. Otoban geçsin, burada ne yerler yapılacak. İş yerleri açılacak, hareket olacak. Köy genişlesin istiyorum” diye konuştu.

“BENİM EN ÇOK YERİM GİDİYOR AMA BEN İSTİYORUM”
Güzergâhın kendi arazilerine de etki edeceğini vurgulayan Özmen, buna rağmen projeye destek verdiğini yineledi. “Köyün en çok yeri bende. Ben geçmesini istiyorum” diyen Özmen, “Onların bir tane yerine vurmuyor. Benim 120 dönüm yerim varken ben gitmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Güney Marmara Otoyolu’nun Hisareyn güzergâhıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede yaşayan vatandaşların projeye ilişkin farklı görüşleri de kamuoyuna yansımaya devam ediyor.




