Kocaeli Haber - Türk Harb – İş Sendikası vergi dilimlerinde iyileştirme ve milli savunma primi noktasında taleplerini dile getirmek için bugün bir araya gelerek Gölcük Anıtpark’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Harb – İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak tarafından yapılan açıklamada sık sık, “Vergide adalet istiyoruz”, “Harb-İş işçisi vatan bekçisi”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Çalışanların ücret ve özlük haklarının yeniden gözden geçirilmesinin ve vergilerin yüzde 15 oranında sabitlenmesinin talep edildiği açıklamada Şube Başkanı Gökbayrak şu ifadelere yer verdi:

Türkiye ekonomisinin büyümesine eş değer bir düzeyde büyümemiştir. Hem doğrudan hem de dolaylı olarak ödediğimiz vergilerle ücretimiz daha cebimize girmeden vergi adı altında geri alınmakta, Ocak ayında aldığımız ücretimiz Aralık ayına kadar giderek azalmakta ve erimektedir. Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan biz emekçilerin en önemli sorunlarından birisi hiç kuşkusuz adaletsiz vergi sistemidir. Bu nedenle biz çalışanlar olarak; Ülkemizde yaşanan vergi adaletsizliğine artık bir son verilmesini istiyoruz.

“ÜÇ AYAKLI EYLEM PLANI KARARI ALINMIŞTIR”

Genel merkezimiz ve başkanlar kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda üç ayaklı eylem planı kararı alınmıştır. Bunlardan ilki olan konfederasyonumuz ile görüşerek sıkıntılarımızı ilettik, ikinci olarak 18 Ağustos Cuma günü Gazeteci Zafer Şahin, Gazeteci Fadime Özkan, Gazeteci Miray Çimen, Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Prof. Dr. Zakir Avşar ile çalıştayımızı tamamladık. Kendileri bizlere bu konuyu çok önemsediklerini belirttiler ve köşe yazılarında dile getireceklerini söylediler. Allah nasip ederse eylem planımızın üçüncü ayağında da Milli Savunma Bakanımızı Genel Başkanımız nezdinde ziyaret edip güncel sıkıntılarımızı ileteceğiz.

dolar ile satıldığı süreçte askeri fabrikalarda çalışan kardeşlerimiz hatta emekli olan üyelerimiz dahil mesai merhumu gözetmeksizin maske ve dezenfektan üretimi yapmışlardır. Bizler Milli Savunma Bakanlığı çalışanı işçiler olarak tetiği yapan ile tetiği çeken arasında fark olmadığının bilinciyle hareket etmekteyiz.

“BİZ YİNE EN ÖNDE DEVLETİMİZİN YİNE YANINDA OLACAĞIZ”

6 Şubat’ta meydana gelen yüzyılın afeti olarak adlandırılan Maraş depreminde Gölcük Tersane Komutanlığı ve bağlı birliklerimizde gönüllülük esasına bağlı olarak yüzlerce arkadaşımız görev almıştır. Bazı kurumların bile cesaret edemediği enkazlara işçi arkadaşlarımız girerek onlarca vatandaşımızı sağ kurtarmıştır. Arama kurtarma faaliyetleri bittikten sonrada işçi arkadaşlarımız lojistik faaliyetler için aylarca deprem bölgesinde kalmıştır. Harb-İş işçisi vatan bekçisi derken aslında biz bunları yaşadık slogan olarak kullanmadık ve bundan da gurur duyuyoruz, hiçbir zamanda şikayetçi olmadık. Allah bir daha göstermesin, olası bir afette biz yine en önde devletimizin yine yanında olacağız.

“EK VERGİLER İYİCE BELİMİZİ BÜKMÜŞTÜR”

Fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır, enflasyonun önlenemez yükselişi gıda ve yakıta gelen zamlar, gelen ek vergiler iyice belimizi bükmüştür. Bu artık sürdürülebilir bir durum olmaktan çıkmıştır. Bizim şuan devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan,           Milli Savunma Bakanımızdan ve Çalışma Bakanımızdan beklentimiz bir refah payı ve milli savunma sanayi primidir. Savunma sanayinde %80 e varan millileşme oranlarında askeri fabrikalarımızın ve tersanelerimizin katkısı göz ardı edilemez. Ancak gelin görün ki, ülkemizin güvenliği için çalışan emekçilerimiz maalesef geçim savaşı veriyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gücümüz birliğimizdedir. Zafer direnen emekçinin olacaktır. İş barışı ve iş huzurunu bozmadan emek ve ekmek mücadelesine devam edeceğiz.

akaryakıt fiyatları sebebiyle, hayatımızın her alanında zorunlu olarak ihtiyaç duyduğumuz ürün ve hizmetlere ulaşmak gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Zorunlu ihtiyaçlarına bile ulaşmakta güçlük çeken çalışanlar, sosyal yaşantısını bir kenara koyup, günlük yaşantısını idame ettirebilmenin sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştır.

Enflasyon yükü altında her geçen gün biraz daha ezilen savunma ve güvenlik işçisinin aldığı ücret, özel sektörde ve vakıf işletmelerinde çalışan emsallerinin altında kalmış, Bu durum özel sektörü daha cazip hale getirerek nitelikli iş gücünün kamudan özele doğru kaymasına sebep olmaya başlamıştır. Daha vahim olan ise Milli Savunmamızın bel kemiği olan işyerlerimizde çalışan kardeşlerimize, çeşitli aracı ve vesilelerle yurtdışından iş teklifi ve talepleri gelmekte olup ülkemizde yıllardır dillendirilen beyin göçüne de yenileri eklenmektedir.

“YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Türk Harb-İş Sendikasının ülke savunmasına hizmet veren işçileri, hak ettiği değeri görmek ve emeğinin karşılığında alacağı ücretle geçinebilmek istiyor. Ailesini daha iyi koşullarda yaşatabilmek, çocuklarına sağlam bir gelecek sağlayarak geleceğe güvenle bakabilmelerini temin edebilmek istiyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Milli Savunma ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımıza sesleniyoruz. Arkadaşlarımızın ücret ve diğer özlük haklarının bir an önce gözden geçirilmesini, çalışandan kesilen verginin %15’te sabitlenerek üstünün kamu işvereni tarafından karşılanmasını, enflasyona yenik düşen ücretlerin yaşanabilir seviyeye yükseltilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Muhabir: Çetin Gürol