Yerel seçimler öncesinde kongreye giden Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli ilçe kongrelerini tamamladı. MHP Kocaeli İl Teşkilatı 14. Olağan Kongresi de bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız Yaptı. Gerçekleşen kongrede Genel Merkez tarafından MHP Kocaeli İl Başkanlığına atanan Murat Nuri Demirbaş seçilmiş başkan oldu. 601 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongrede 33 yönetim kurulu, 3 denetim, 28 üst kurul delegesi seçildi.
“YERLE YEKSAN OLUP BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER”
Divan Başkanı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız konuşmasında, “4 ay önce gün geçtikçe daha da önemi artan bir seçimden başarıyla geçtik. Siyasi tarihimizin bu önemli başarımızın tüm dünyadan hatta uzaydan bile duyuldu. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak birlik ve beraberlik içerisinde başarıyla geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hükümet sisteminde ikinci kez Cumhurbaşkanı seçtik. Bölücüler, LGBT’ciler, emperyalistlerin her rengi seçimden sonra yerle yeksan oldu ve birbirlerine düştüler. Önümüzde ki günlerde bunları elbette ki konuşacağız.

“BİZİM İTTİFAKIMIZ AL VER İTTİFAKI DEĞİL”
Zillet ittifakı gibi bizim ittifakımız al ver ittifakı değildir. Bir ittifaka gittiler her gün bir şey çıkıyor. Bunların hepsi geçecek inşallah. Önümüzde 6 aylık bir süreç var. Gece gündüz çalışacağız. Kasabalarımız, ilçelerimiz, illerimizi bunların elinden kurtaracağız. Büyük bir birlik içerinde adımlar atacağız.
“MUHTEMEL ADAYLAR GÖREBİLİRSİNİZ”
Sağınızda solunuza baktığınızda muhtemel adaylar görebilirsiniz. Onun içim kimseyi kırmadan dökmeden seçime gidelim. Cumhur İttifakına uygun bir şekilde davranalım. İl yöneticilerimize biz hangi şartlarda bir arada olduğumuzu biliyoruz. Bir al ver işi değildir. Mazlum insanlara ışık olmak için burada görev yapıyoruz” dedi.f