Kocaeli Haber - Yerel seçim süreci ile ilgili görevlendirilen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bugün Kocaeli’ye geldi. CHP Kocaeli İl binasında İl Başkanı Bülent Sarı ve yönetimi ile basın toplantısı düzenlendi.

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİNİ BURADA YAPACAĞIZ”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Tüzün, “Böylesine önemli seçimde Kocaeli gibi marka bir kentte Sosyal Demokrat belediyeciliğinin nasıl yapıldığını en iyi bilen bir kenttesiniz. Önceki dönemler imkansızlıklar içinde hangi hizmetlerin yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. Kocaeli’nin yakınan tanıyan ve bilen biriyim. Edirne’den Kırklareli’ne kadar bu güzergahta Cumhuriyeti Halk Partili belediye olmayan yer Kocaeli. Önümüzdeki seçimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçeleri alarak Sosyal Demokrat Belediyeciliğini burada yapacağız.

Türkiye için çok önemli bir seçim. 31 Mart’ta sandığa gidip ve yeni bir yüzyılın vizyonunu koyacak bir anlayışla ihtiyaç olduğunu biliyoruz.

“VATANDAŞIMIZ SANDIĞA GİDİP AKP İKTİDARI CEZALANDIRACAK”

Bugün için beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Tam zamanı şimdi. AKP iktidarının yıpranmışlığı, işçisine, köylüsüne hazineden katlı sağlamadığı dönemde vatandaşımız sandığa gidip son kez genel seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmiş olsa da şimdi ki seçimde cezalandıracağını biliyorum.

“HİÇBİR PARTİDEN BİZE VERİLECEK DESTEĞE İHTİYACIMIZ YOK”

Örgütümüz ittifak karmaşasını hiçbir şekilde dikkate almasın. Biz CHP’yiz ve halkımız ile ittifakımızı yaparız, hiçbir partiden bize verilecek desteğe ihtiyacımız olmadığını belirtmek isterim. Kocaeli’nin Türkiye’nin en borçlu belediye olduğunu ve borcundan dolayı imkanlarını halka sunamadığını herkes biliyor. Bu yüzden öncelikle Büyükşehir’i ve ilçe belediyelerini Cumhuriyet Halk Partisine katmak için yola çıktık. Halkımızı, örgütümüzü, milletvekillerimizi dinleyip doğru bir yol yürüyeceğiz. Kocaeli’de en başta büyükşehir olmak üzere 13 ilçe belediyelerini almak için yola çıktı.

“İTTİFAK OLMASA DA GÜÇLÜDEN YANA OYLARINI KULLANACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM”

İttifak yapmaya ihtiyacımız yok diyerek açıklama yapan vekil Tüzün, 2019 seçimlerinde İYİ Parti’nin desteği ile İzmit Belediyesi’nin kazanıldığı sorusuna şu şekilde cevap verdi; “Halkımızla ittifak yapacağız. Siyasi partiler kurulduğu günden yaşamı boyunca inişleri çıkışları olabilir. Hiçbir parti bir önce ki seçimde benim İzmit’teki seçimdeki oyum bu ben olmadan kazanamazsınız diyemez. O dönemle bu dönem arasında farklılıklar var. İYİ Partiye gönül vermiş arkadaşlarımız o dönem bizim adayımızı seçmiş olabilirler. Ama ittifak olmasa da güçlüden yana oylarını kullanacaklarını düşünüyorum. Bizim Kocaeli’de bazı ilçelerimizde bir uzlaşı sağlanırsa İYİ Partiden de çıkacak adayı destekleyebiliriz. İlle de iş birliği içinde olacaklar ya da tamamen iş birliği yapılmayacak şeklinde anlaşılmasın bu. Kurumsal olarak 100 yıllık inişli çıkışları olan bir parti olarak baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi oy oranlarını hep korumuştur. Halkın iş birliği halkın ittifakını bütün Türkiye’de yapmaya hazırız.”

Muhabir: İlayda Çabuğ