Kocaeli Haber - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yerel seçim çalışmalarına bugün Kocaeli’nde start verdi. Erbakan, “Refahlı Şehirler” çatısı altındaki seçim programını Fevziye Cami önünde Kocaelilerle buluşarak başlattı. Yürüyüş Yolu üzerinde halkla selamlaşan Erbakan’a, YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal da eşlik etti. Halk buluşmasını tamamlayan Erbakan, saat 19.00’da Antikkapı’da düzenlenen Kocaeli Aday Tanıtımı ve Sandık Müşahitleri toplantısında parti teşkilatları ile bir araya geldi.

"TAM GAZLA GELİYORUZ"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, "Sayın genel başkanım Büyükşehir ve 12 ilçe belediye başkan adayımız hazır. Tam gazla geliyoruz. 31 Mart 2024 akşamı Kocaeli'mizde birçok belediyeyi alacağız. Kocaeli'ye teşrifleriyle ile değer arz eden Sayın Hocamız Doğan Aydal'a teşekkür ediyorum. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Milli görüş sancağı tekrar Kocaeli'den yola çıkarak başlayacak. Davamız hak davası. Başarı grafiğimiz yükselecek" diye konuştu.

"KOCAELİ'YE DÜN HAZIRLANMADIK"

Taştan'ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal şu ifadelere yer verdi: "Bize sordular Kocaeli'de ne yapacaksınız nasıl bir hazırlığınız var diye. Biz Kocaeli'ye dün hazırlanmadık. Kocaeli'ye gelmeden önce bir heyeti bütün ilçelere göndererek şikayet maddelerini ve ne yapabileceğimizi araştırdık. Sonuç olarak Biz Kocael'yi biliyoruz kitapçığını hazırladık. Hangi aday kabul ederse televizyonda hodri meydan. Metro yapacağım, yol yapacağım, marina yapacağım, havayı, Körfez'i temizleyeceğiz der yapamazsanız sizin projelerinizin beş kuruş değeri yoktur. Burası bir deprem bölgesi. Acil deprem istasyonu ile biz sizin canlarınızı inşallah kurtaracağız.

"KİMSE BİZİ TOPAL ÖRDEK YAPAMAYACAK"

Bölgenin en önemli ikinci sıkıntısı ulaşım. Monoray sistemleri, metronun yapımının dörtte bir süresinde gidiyor. 10 yıl sürecek metroyu 2 buçuk yıl ile monoray ile tamamlayacağız. Belediye kaynakları ile hazırlayacağız. Kimse bizi topal ördek yapamayacak. En önemli problemlerden biri köylerdeki kardeşlerimizin şehirlere geçmesi. AKP hükumeti döneminde yüzde 24 tarım arazimiz azaltılmış. Sadece Kocaeli'yi değil İstanbul'u besleyen projeler oluşturacağız.

"YER GÖK REFAH DİYOR"

Park, bahçe yapmak kolay. SEKA Parkı, hastaneyi devlet yaptı. Önemli olan sen ne yaptın? Raylı sistem yapabildin mi? Hayır. Kocaeli Stadı'na tramvayı bitirebildin mi? Hayır. Kardeşim Allah aşkına git evinde otur. Yer gök Refah diyor onlar farkında değil bırakın olmasınlar. Hiç beklemediğimiz kişiler destek vaat ediyor. Duymaktan mutlu oluyoruz ama söylerken nazar değer diye korkuyorum. 1 Nisan'da sayın belediye başkanına güzel bir şaka yapacağız."

Muhabir: Gülşah Yücel Ay