İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli’nde var olan tarım potansiyeline rakamlarla dikkat çekti. Kocaeli’nin sanayinin yanında bir tarım kenti olduğunu vurgulayan İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “İzmit ilçemizde ceviz üretiyoruz. Bin 377 dönüm ceviz bahçemiz var. Bunlar kayıtlı olanlar. 2018 verileridir” dedi.
KOCAELİ’NDE LAVANTA YETİŞTİRİLİYOR
Fındık 695 hektar. Armut 620 hektar. Sebze olarak Durasan, Bayraktar’da domates, kıvırcık, salatalık, marul, karpuz ıspanak, mısır, yulaf, arpa ve buğday yetiştiriyoruz. Örtü altı olarak salatalık, biber yetiştiriyoruz. Bakın bilinmiyor İzmit’te lavanta bahçeleri var. Akmeşe’de var. Lavanta yetiştiricilerimiz var. Bakın Başiskele’de çilek üretiminde bir numarayız. Armut, erik, kivi ciddi manada üretiliyor.
İLÇE İLÇE TARIM ALANLARI NE KADAR?
İzmit’te 124 bin 134 metrekare tamamı ile meyve. Sebze 9 bin 725 metrekare. Örtü altı 850 hektar. Tarla bitkileri 99 bin 588 hektar. Kandıra’ya bakın 261 bin 744 hektar tamamıyla tarla bitkileri. Derince’de 48 bin 081, Gebze’de 40 bin 63, Gölcük’te 2 bin 883, Kartepe’de 7 bin 127, Karamürsel’de 47 bin 163 hektardır. Karamürsel’de meyvecilikte var. Kocaeli’nin sanayinin yanında bir tarım kenti olduğunu bu rakamlar ortaya koyuyor.