İstanbul Esenyurt’ta meydana gelen iş yeri kurşunlanması olayıyla ilgili yürütülen polis çalışması tamamlandı. Cumhuriyet Mahallesi’nde 30 Ocak’ta gerçekleşen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren ve gözcülük yaptığı belirlenen iki şüpheli tespit edildi. Esenyurt’ta iş yeri kurşunlanması olayının, güvenlik kamerası görüntüleri ve saha araştırmalarıyla aydınlatıldığı bildirildi. Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GEBZE'DE FECİ KAZA! SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI!
GEBZE'DE FECİ KAZA! SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI!
İçeriği Görüntüle

GÜVENLİK KAMERALARI ESENYURT SİLAHLI SALDIRISINI ORTAYA KOYDU

İş yeri kurşunlanması sonrası bölgede inceleme başlatan ekipler, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını detaylı şekilde inceledi. Görüntülerde, şüphelilerden birinin olay yerine yaya olarak geldiği ve iş yerine tabancayla ateş açtığı görüldü. Esenyurt silahlı saldırı olayında, saldırganın ateş ettikten sonra silahı yere attığı ve başka bir kişiyle birlikte bölgeden uzaklaştığı belirlendi. Bu görüntüler, soruşturmanın seyrini belirleyen en önemli deliller arasında yer aldı.

İŞ YERİNİ KURŞUNLAYAN VE GÖZCÜLÜK YAPAN ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Polisin yürüttüğü çalışmada, M.S. (24) isimli şüphelinin Esenyurt’ta iş yerini kurşunlayan kişi olduğu, M.Ü. (23) isimli şüphelinin ise olay sırasında gözcülük yaptığı tespit edildi. Her iki şüpheli de düzenlenen operasyonla yakalandı. İş yeri kurşunlanması olayında şüphelilerin rollerinin netleşmesiyle birlikte dosya adli makamlara sevk edildi.

ESENYURT İŞ YERİ KURŞUNLANMASI SORUŞTURMASINDA TUTUKLAMA

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak”, “mala zarar vermek” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlamalarıyla tutuklandı. Esenyurt’ta yaşanan silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA