Kocaeli Haber-  İzmit Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planını muhtarlara açıklamak adına Dernekler Yerleşkesi’nde çalıştay gerçekleştirdi. Gerçekleşen programa İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu, Lütfi Obuz ve Muhammet Ertürk katılım sağladı.

OSMANLI’DAN BERİ KÖPRÜ GÖREVİ

Hatipköy Muhtarı Habibe Aksoy, ‘Eşitlik yerelden ve yerinden başlar’ diyerek sözlerine başladı. Aksoy konuşmasının devamında, “Sokağı en iyi bilen muhtardır siyasete giriş kapısıdır. Köklü bir camianın iradeleriyiz. Bu vesileyle değerli başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e, komisyon arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca vatandaş ve kamu kurumları arasında Osmanlı’dan beri köprü görevi kurdukları konusunda bilgilendirmede bulundu.

EŞİTLİK PLANI

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu konuşmasında, “Planladığımız yerel eylem eşitlik planını hayata geçireceğiz. Çeşitli çalıştaylar olacak. İlk çalıştayı da muhtarlarımızla yapacağız. Daha sonra mahallelerimizle ufak çaplı çalışmalarımız olacak. Anlatıldığını siz de biliyorsunuz zaten. Mahallelerimizde engelli, yaşlı bireylerimizi için çalışmalar hazırlıyoruz. Tekrar herkese katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” ifadeleriyle mahalleden başlayarak eşitliğin sağlanacağı konusunda sinyaller verdi.

“ŞİDDET HER ANLAMDA ARTIŞ GÖSTERİYOR”

Siyaset Bilimci Ayşe Kaşıkırık konuşmasında, “İzmit’in 102 mahallesi var. 102’nin çok büyük bir bölümü şu anda burada. Nüfusu 50 binin üzerinde olan her belediye stratejik planlarını hazırladı. İzmit belediyesinin böyle bir çalışması ilk defa oluyor. Türkiye genelinde 10-15 belediyede bu çalışma devam ediyor. Beşiktaş, Maltepe, Adana-Seyhan, İzmit Belediyesiyle bu çalışmayla yakından ilgileniyorum. Muhtarlarım mahallenizdeki herkes eşit mi? Aynı koşullardan mı geliyor? Biz bunlara sosyo ekonomik koşullar diyoruz. İki kadının ihtiyacı aynı olmadığı gibi iki erkeğin ihtiyacı da farklıdır. Herkese eşit davranıyorum dediğiniz zaman eşit olmuyor. Mahallenizde hangi gruplar dezavantajlı? Hangi gruplar belediye hizmetlerinden daha az yararlanıyor?" sözlerini kullandı.

Ayrıca şiddet konusuna ayrı bir parantez açarak “Şiddet her anlamda artış gösteriyor durum böyle iken muhtarlara eğitimlerde bulunuyoruz. Bilgi akışı mahalle içinde sağlanıyor tabii bildiriyorsunuzdur fakat veriler birbiri ile uyuşmuyor. Şiddette plan içerisinde çözmemiz gereken sorunlardan.” diyerek şiddete karşı planlamaları işaret etti.

Muhabir: Kumsal Yürek