Kocaeli Haber

İzmit Belediyesi'nin Tarlasında Yetişen Sebzeler Artık Aşevinde Pişiyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait üretim bahçelerinden elde edilen sebzelerin artık doğrudan belediye aşevinde kullanıldığını açıkladı. Başkan Hürriyet, “Satın alma maliyetlerini düşürüp kendi ürettiğimizi halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

Abone Ol

TOPRAKTAN SOFRAYA: BELEDİYE ÜRETİYOR, HALK TÜKETİYOR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Başkan Yardımcısı Celal Hülür ve Kırsal Hizmetler Müdürü İsmet Kuntaş ile birlikte belediyenin üretim yaptığı tarlalarda açıklamalarda bulundu. “Bugün bereket fışkıran topraklardan size günaydın diyoruz” diyen Hürriyet, belediyenin atıl durumdaki arazilerinde tarımsal üretime 6 yıl önce başladıklarını hatırlattı.

“SATIN ALMAYI AZALTTIK, KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Başkan Hürriyet, "Eskiden dışarıdan satın aldığımız sebzeleri artık tarlalarımızda kendimiz yetiştiriyoruz. Bu ürünleri ücretsiz olarak ya doğrudan halkımıza veriyoruz ya da Dosteller Mağazamız ve Gıda Bankamız üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hem bütçemizi koruyoruz hem de yerli üretimi destekliyoruz" diye konuştu.

AŞEVİNİN KAPASİTESİ 2,5 KATINA ÇIKARILIYOR

İzmit Belediyesi'nin aşevi yatırımlarına da değinen Başkan Hürriyet, “Aşevimiz her gün yüzlerce aileye, sivil toplum kuruluşlarına ve sosyal etkinliklere yemek sağlıyor. Şimdi kapasitesini iki buçuk katına çıkarıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak için üretimle aşevi arasında doğrudan bağlantı kurduk. Artık bu ürünler aşevimizde pişiyor ve sofralara ulaşıyor” dedi.

KENT LOKANTALARI VE GÜLÜMSE KAFELER DE YARARLANIYOR

Belediyenin sosyal tesisleri de bu üretim zincirinden pay alıyor. Hürriyet, “Kent Lokantalarımız ve Gülümse Kafelerimiz de bu ürünlerden faydalanıyor. Tarlalarımızda üretilen her sebze, belediyemizin hizmet verdiği sofralara ulaşıyor” açıklamasını yaptı.

13 TON ÜRÜN ELDE EDİLDİ

Belediyenin 2024 yılı tarımsal üretim verilerini de paylaşan Başkan Hürriyet, “Bu alandan sadece bu yıl 13 tonun üzerinde sebze elde ettik. Domates, dolmalık biber, kıl biber, salçalık biber gibi ürünlerin yanı sıra; patlıcan, karpuz, kavun, fasulye, ıspanak, karalahana, mor lahana, turp gibi birçok ürünü dönemsel olarak yetiştiriyoruz” dedi.

HEDEF: AŞEVİNİN İHTİYACININ YÜZDE 50’Sİ TARLADAN

Recepköy’de 4.000 metrekarelik alana nohut, Çayırköy’de ise 2.000 metrekarelik alana kuru fasulye ekildiğini belirten Hürriyet, “Yılın 10 ayı boyunca aşevimizin ihtiyacının en az yüzde 50’sini kendi üretimimizle karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SAĞLIKLI, GÜVENLİ VE EKONOMİK GIDA ÜRETİMİ

Üretimin yalnızca ekonomik katkı sunmadığını, aynı zamanda sağlıklı ve güvenilir gıda sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Hürriyet şu ifadeleri kullandı:

“Nasıl üretildiğini bildiğimiz, sağlığından kullanılan gübresine kadar denetlediğimiz ürünleri halkımıza ulaştırıyoruz. Bu bizim için hem bir tasarruf, hem de vicdani bir sorumluluk. Tarlanın zenginliğini, sofraların bereketine dönüştürüyoruz.”

GELECEKTE ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK

Açıklamasının sonunda kırsal hizmetler biriminin özverili çalışmalarına teşekkür eden Başkan Hürriyet, üretimin daha da genişleyeceğini vurguladı. “İzmit’te toprak var, emek var, üretim var. Bu bereketi halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.